bezár
 

art&design

2011. 12. 12.
Tíz nappal tovább látható a Csontváry Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghosszabbították a Csontváry Kosztka Tivadar alkotásait bemutató szegedi kiállítást, az érdeklődők így december 22-ig tekinthetik meg a művész festményeit a Móra Ferenc Múzeumban.
Szegeden és Szentesen október közepén nyílt kettős tárlat Csontváry képeiből. A hosszabbítás tíz napja alatt az eredetileg Szentesen kiállított 14 korai Csontváry-mű is Szegeden látható - közölte Medgyesi Konstantin, a múzeum sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Hozzátette: a szentesi kiállításrész hétfőn még megtekinthető az ottani Koszta József Múzeumban, majd a 14 alkotást Szegedre szállítják.

A csongrádi megyeszékhelyen bemutatott huszonnégy mű legtöbbje a festő legtermékenyebb időszakában, 1903 és 1905 között készült.

A pécsi Csontváry Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából olyan híres festmények is Szegedre érkeztek, mint a Magányos cédrus vagy a Római híd Mosztárban és látható a művész valószínűleg utolsó befejezett képe, a Sétalovaglás a tengerparton is. A szentesi Koszta József Múzeumban a festő tizennégy korai képét állították ki.

A szóvivő beszámolt arról, hogy az eredetileg tervezett zárás előtt néhány órával született meg a döntés Szegeden a Csontváry-kiállítás nyitva tartásának meghosszabbításáról. Felidézte, hogy a hétvégén óriási látogatói roham volt és hétfőn a tárlat látogatottsága valószínűleg átlépi a 20 ezres számot.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés