bezár
 

art&design

2011. 12. 13.
A Magyar Trikolór tizenkét hónapja: fotópályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meghirdették a Magyar Trikolór tizenkét hónapja nyílt fotópályázatot, amelynek célja a 2013. évi falinaptár összeállítása.
A pályázatra a nemzeti színeket legkülönbözőbb, legmeghökkentőbb összefüggésekben ábrázoló fotókat, műveket várnak.

A fotókon a négy évszakban megjelenő nemzeti zászló témakörén túl a trikolór egyéb előfordulási formái is szerepelhetnek, így akár egy piros-fehér-zöldre festett arc is egy nemzetközi sporteseményen.

A pályázók látóterében megjelenő nemzeti színek bármilyen formában fellelhető módja alkalmas a nevezésre - közölte Szilágyi Ákos, a naptár megálmodója az MTI-vel. A pályamunkákat 2012. május 10-ig lehet beküldeni, a díjkiosztót Budapesten, 2012. őszén tartják.

Szilágyi Ákos az MTI kérdésére kifejtette: a New York-i Hungarian TV Magazine az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából hirdette meg első ízben a nyílt fotópályázatot, s 2011-ben hatodszor jelent meg a naptár.

Mint kiemelte, már hosszú ideje érlelődött benne az a gondolat, hogy a magyar nemzeti öntudat megerősítése érdekében tegyen valamit. Amikor a forradalom 50. évfordulóján, a 2006-os őszi eseményeken látta a zászló megtaposását, úgy érezte eljött a régen dédelgetett álom megvalósításának az ideje.

Mint mondta, a megvalósításhoz az ötletet az Amerikában megjelenő naptárak adták, melyek hasonló módon foglalkoznak az amerikai zászló színeivel.

Kitér arra is, hogy gyakorlatilag minden országból jelentkeztek magyarok Ausztráliától Kanadáig, Argentínától Japánig, az USA-tól Európa majd minden országáig. Az elmúlt években hatszáz körüli fotó érkezett a naptárba.

A múlt évben kérésére, hogy vonják be a diákságot, Hoffmann Rozsa felkarolta a kezdeményezést, és feltette az immár diákok számára külön is kiírt pályázatot az államtitkárság honlapjára, valamint kiküldte az összes iskolának. Ennek köszönhetően megduplázódott a pályázatok száma, és elérte az 1200-at.

A naptárba kerülő képek zsűrizését nem kizárólagosan szakmai szempontok vezérlik, a képek mondanivalója ugyanolyan erővel szerepel a döntésben. A nyertesek kiválasztásakor a testület elnöke, Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr mondja ki a végső szót.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés