bezár
 

art&design

2011. 12. 13.
Jótékonysági árverés a Zelnik Aranymúzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ázsiai műtárgyakból rendez jótékonysági aukciót a magyar orientalisztikai képzés javára vasárnap a budapesti Zelnik István Délkelet-Ázsiai Aranymúzeum, ahol január 1-jén először mutatkozik be a nagyközönség előtt a Zelnik István által a közelmúltban megvásárolt Stradivari-hegedű.
Az Aranymúzeum jótékonysági árverésén több mint 120 ázsiai műtárgy kerül kalapács alá, amelyek között akadnak háromezer éves darabok, de 20. századi alkotások is. A műkincsek mintegy negyede nemesfém, kikiáltási áruk 40 ezertől több millió forintig terjed - tájékoztatta az MTI-t a múzeum.

Mint az intézmény közölte, a jótékonysági aukció bevételével az ELTE Délkelet-Ázsiai Tanszékét és könyvkiadását támogatják.

Az árverésre bocsátott tárgyak szombatig a Belvedere szalonban tekinthetők meg; az aukciót vasárnap 18 órakor tartják az Aranymúzeum Sövény Aladár Teaházában.

Különleges eseménynek ad otthont az Andrássy úti kiállítóhely az újév első napján is, amikor a nagyközönség először hallhatja a múzeumalapító Zelnik István által novemberben megvásárolt Stradivari-hegedűt.

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett koncerten Kokas Katalin hegedűművész mellett Kelemen Barnabás (brácsa), Kokas Dóra (cselló), Homoki Gábor (hegedű) és Kristóf Szabina (ének) lép fel; az előadást tárlatvezetéses múzeumlátogatás követi.

Kokas Katalin november végén kapta meg ötéves használatra a különös körülmények között Budapesten felbukkant, Ceciliának nevezett 1697-es Stradivari-hegedűt Zelnik Istvántól.

A Stradivarius használatára a jövőben azok a fiatal művészek kapnak lehetőséget, akik kiemelkedően teljesítettek az elmúlt években.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés