bezár
 

art&design

2011. 12. 13.
Még több Csontváry!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A meghosszabbított szegedi Csontváry-kiállítás újabb remekművekkel bővül: az eddig Szentesen bemutatott tizennégy grafikát és festményt a Móra-múzeumban állítják ki a szervezők. A december 22-ig látható kiállítás szentesi kollekciója ingyenesen tekinthető meg.
Tíz napja maradt a szegedieknek, hogy elköszönjenek a megyében vendégeskedő Csontváry Kosztka Tivadartól. A kiemelkedő jelentőségű kiállítást december 22-ig hosszabbította meg a Móra Ferenc Múzeum. Az utolsó másfél hétben a Kultúrpalotába költöztetik az eddig Szentesen bemutatott korai műveket.

Csontváry alapvetően autodidakta volt, zseniális tehetsége azonban így is megmutatkozott. A korai alkotásain egyértelműen látszik, hogy kiválóan rajzolt és festett, noha mindössze egy évet tanult müncheni és párizsi akadémiákon. Ebben az időszakban születtek azok a képei, melyek most bekerültek a Móra-múzeum falai közé: a madarakat, tengerpartot és őzet ábrázoló tanulmányfestmények, a szénnel készült portrék. Kiállítják első olajfestményét, a Pillangókat is.

A Szentesről beszállított tizennégy alkotást a közönség ingyen tekintheti meg. Az eddigi szegedi Csontváry-kiállítás pedig továbbra is adventi jegyárkedvezménnyel várja a látogatókat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés