bezár
 

art&design

2011. 12. 14.
Művészettel az emlőrák ellen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már licitálhatnak az érdeklődők azokra a mellrákkampányban részt vevő próbababákra, melyeket művészek formáltak műalkotássá. A bevétel a Magyar Rákellenes Ligát támogatja.
Az AVON Emlőrák Ellen a Nőkért elnevezésű kezdeményezéséhez 27 művész csatlakozott, köztük divattervezők, iparművészek, képzőművészek, designerek: Albert Eszter, Bálint Dániel, Tamara Barnoff, Dezső Renáta, Filkey Áron, Gondán Gertrúd, Hudák Mariann, Ív and Candie, Juhász Gergő, Kalászi Benjamin, Karácsonyi Anna, Kiss Benedek Kristóf, Kiss Gabriella, Korcsmár Eszter, Kristóf Réka, Leel-Őssy Enikő, Magyar Balázs, Miss KK, Parádi Gabriella, Radványi Marianna, Remsei-Kovács Nóra, Reök Cecília, Szűcs Ágnes, Telek Balázs, Tóth Patrícia és Virág Boglárka.

Az elkészült alkotásokat december 13. és 21. között tekintheti meg a közönség az Arena Plazában - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Az aukció részeként támogatói jegyek is vásárolhatók 1000 forintos áron. A befolyt összeget az AVON a Magyar Rákellenes Ligának ajánlja fel.

A szépségipari vállalat figyelemfelhívó kampányában júniusban 25 próbababát helyezett el az Andrássy úton.

A kampányt követő időszakban 8 százalékkal több mammográfiás vizsgálatot regisztráltak az előző időszakhoz képest a vizsgált szűrőállomásokon. A vállalat egyik célja, hogy ez az arány tovább növekedjen: az akció folytatásaként a cég művészeket kért fel a próbababák átalakítására.

Demeter Jolánnak, a Magyar Rákellenes Liga alelnökének a tájékoztatása szerint Magyarországon az egészségügyi szűrésre felkért nők 40 százaléka nem megy el szűrésre. Emlőrákban minden 12. nő érintett, a korai felismerés 30 százalékkal csökkenti a betegség halálos kimenetelét - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

Interjú Bucsi Réka animációs rendezővel a közönség szeretetéről, Amerikáról és a női nézőpontról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés