bezár
 

art&design

2011. 12. 21.
450 munka érkezett eddig a Gombold újra! pályázatra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alig egy hónap alatt 446 munka érkezett be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Gombold újra! Divat a magyar pályázatára, ezért a regisztrációs határidőt 2012. január 13-ig meghosszabbították a szervezők.
Az öltözéktervezési pályázatot a KIM felkérésére annak háttérintézménye, a Design Terminál tette közzé 2011. november 24-én. A kezdeményezés célja a magyar viselettörténeti hagyományok megújítása, továbbá a fiatal tervezők és a hagyományos kézművesműhelyek együttműködésének ösztönzése - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Az alkotók két önálló pályázati kategóriában nevezhetnek: a kortárs öltözék-kollekciótervezési pályázatra a magyar tradíciók által ihletett, de trendkövető és hordható ruhákat, illetve kiegészítőket várnak, míg a design és hagyomány pályázaton neves tervezők formaterveire lehet hagyományos kézművestechnikák alkalmával ruhákat és kiegészítőket alkotni.

A zsűritagok a héten írták alá a zsűritagság feltételeként szolgáló etikai nyilatkozatot, valamint elfogadták a zsűrizési alapelvekről szóló dokumentumot. A zsűri teljes listáját várhatóan január elején hozzák nyilvánosságra.

A legjobb munkákkal a 2012. március 31-re tervezett nagyszabású budapesti divatshow-n ismerkedhet meg a közönség, majd a szervezők által kiválasztott darabokat a Design Terminál Erzsébet téri épületében lehet megvásárolni.

További információkat a pályázatról a www.designterminal.hu honlapon olvashatnak az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A blöffben nem hiszek A blöffben nem hiszek
Interjú Szűcs Attilával az alkotási folyamatról, a galériák szerepéről, hazai és külföldi művészeti terekről
art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria

Más művészeti ágakról

Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia
Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
Gyöngyössy Bence: A feltaláló


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés