bezár
 

art&design

2011. 12. 22.
Fizetős lesz a Circus Maximus
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Helyreállítják és védett régészeti területté alakítják át a Circus Maximust. Az ókori lóversenypálya egyik része zöldövezet marad, másik részén megnyitják a látogatók előtt az ásatásokat.
"A munka megkezdődött, és ha lesz rá elég pénz, 2013-ra a Circus Maximus újjászületik" - jelentette ki Gianni Alemanno római főpolgármester a régészeti projektet bemutató sajtótájékoztatón.

A Kr. e. II. században épített sportpálya restaurálása három és fél millió euróba kerül. Ebből a főváros közel két és fél milliót tudott előlegezni, a többit a római kormány vállalta magára. A cél az antik Róma legnagyobb stadionjának megmentése: a Palatinus és az Aventinus dombja között húzódó hatszázhuszonegy méter hosszú, száztizennyolc méter széles lóversenypálya lelátóján háromszázezer néző fért el. Az utolsó versenyt 549-ben tartották.

A Circus Maximus mezeje az utóbbi évtizedekben a szakszervezeti tüntetések és tömegkoncertek helyszíne volt. 2006-ban itt ünnepelték az olasz labdarúgó-válogatott világbajnoksági győzelmét. A turisták ingyen látogatták, de a pálya egykori istállórésze eddig le volt zárva.

A lóversenypályát már kerítéssel vették körbe és éjszakára megvilágítják. A pályára való belépésért a tervek szerint háromeurós jegyet kell majd váltani, az ásatásokon a vezetett látogatás nyolc euróba kerül majd.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés