bezár
 

art&design

2012. 01. 03.
A BKF Fotográfia szak bemutatkozó kiállítása a Mai Manó Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország legfiatalabb főiskolai fotográfus képzése immáron két éve működik nagy sikerrel a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Médiaművészeti Intézetében. A kiállításon a fotográfia szak első évfolyamának, az idén másodéves hallgatóknak az eddigi munkái láthatóak 2012. január 5-től 27-ig a Mai Manó Házban.
Az első évfolyam 25 hallgatója 2010-ben 470 jelentkezőből került kiválasztásra. Ennek a 25 hallgatónak most a másfél év alatt elkészült munkái tekinthetők meg. A feladatok nagyon különbözőek, mint ahogyan a hallgatók megoldásai is. Láthatunk a dokumentarista kurzuson „Magyarszabvány” feladatra készült otthonkás nagymamákat ábrázoló sorozatot, „szubkultúrák, közösségek” hívó szóra kórházban kialakított mini otthonokat, vagy boncmesterről készült foglalkozásportrét, de megrendezett gyilkosság, parafrázis kép, és divatfotó is fellelhető a kiállított képei között. A technikai kivitelezés a fotogrammoktól az analóg fotográfiai technikákon keresztül a digitális képekig igen széles skálán mozog.

A tárlat jól tükrözi a fotográfia szak elképzelését, ahogyan Gőbölyös Luca szakvezető fogalmaz: „Ahhoz, hogy a hallgatók bátran alkalmazzák gondolataik megfogalmazására a fotográfia lehetőségeit, fontos, hogy megismerjék, hogy más alkotók a műfajon belül és annak határain hogyan használják ezt a vizuális nyelvet, milyen kísérleti módokon gondolkodnak, valamint, hogy megtanuljanak szabadon játszva bánni a technikával, létrehozván annak akár fotográfiailag felismerhetetlen megjelenéseit is. A hallgatóinknak nem pusztán képek (művek) létrehozása a feladata, hanem egy analitikus gondolkodás elsajátítása, reflektálás, rákérdezés a fotográfia mibenlétére, azzal a céllal, hogy felfedezzék, hogy az mivé képes válni, továbbá, hogy munkáikon keresztül tudják artikulálni gondolataikat, képesek legyenek kritikusan reflektálni azokra.”

A szak idei újdonsága, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel fotóriporter képzés (dokumentarista fotó, sajtófotó) specializáció is indul a főiskolán Révész Tamás Balázs Béla-díjas, Pulitzer-emlékdíjas és Word Press Photo-díjas fotóriporter vezetésével.

Kiállítók: Álovits Bálint, Bácskai Orsolya, Ben Jáfet, Bezeczky Csilla, Bödör Adrián Gábor, Csanádi Márton, Debreczeni Zita, Halász Jácint, Hary Géza, Havancsák Éva, Hirling Bálint, Horváth János, Jámbor Erzsébet, Juhász Orsolya, Mester László, Palkó Eszter, Rácmolnár Milán, Sárközi Péter, Schmidt Ágnes, Seprűs Pál Péter, Száraz Katalin, Tajti Róbert, Tanács Anikó, Tóth Orsolya.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés