bezár
 

art&design

2012. 01. 03.
Itáliai kiállítások 2012-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gazdasági válság ellenére gazdagnak ígérkezik a 2012-es olaszországi kiállításprogram, amelyben klasszikusok és újdonságok egyaránt szerepelnek, Tintorettótól az amerikai avantgárdig.
Az év kulturális eseményének számít a Lux in arcana (Fény a rejtekben) című kiállítás, mely februártól szeptemberig a Vatikáni Levéltár száz dokumentumát mutatja be a Capitoliumi Múzeumban.

Ez lesz az első alkalom, hogy a ritka és rendkívüli dokumentumok - többek között Galileo Galilei és VII. Henrik saját kezű sorai - elhagyják a pápai állam területét és a nagyközönség elé kerülnek. Szintén februárban kezdődik a római Palazzo delle Esposizioni termeiben a "Guggeinheim.

Az amerikai avantgárd 1845-80" című kiállítás, mely Jackson Pollock amerikai festő születésének századik évfordulóját ünnepli. Február 25-től a Quirinale római elnöki palota volt istállójából kialakított kiállítótérben lesz látható Tintoretto negyven festménye a velencei művésznek szentelt legelső római kiállításon.

A firenzei Strozzi palotában március 3-án nyílik a Sargent és az új évszázad impresszionistái című kiállítás John Singer Sargent Firenzében született amerikai festő képeivel.

A római Vittoriano szintén márciusban látja vendégül Salvador Dali több mint százötven alkotását. Perugia, Citta di Castello, Orvieto és San Sepolcro március végétől a reneszánsz Luca Signorelli umbriai városokban alkotott festményeit állítja ki.

Októbertől Vicenza és Verona rendez közös kiállítást Raffaellótól Rembrandtig és Van Gogh-ig címmel az európai portréfestészetről. A római Vittoriánóban Renato Guttuso, a Galleria Nazionale Arte Moderna termeiben pedig Paul Klee művészete mutatkozik be.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés