bezár
 

art&design

2012. 01. 03.
Opatija az Anna-bál idei díszvendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Opatija lesz az idei Anna-bál díszvendége, Balatonfüred kulturális kínálata pedig több száz gyermeket megmozgató kórusfesztivállal bővül - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
Kulturális együttműködési megállapodást írt alá a Balaton-parti város horvát testvérvárosával, Opatijával, így idén számos közös programot valósítanak meg - áll a közleményben.

Januárban a Kisfaludy Galériában kiállítás nyílik az opatijai magyar kultúrát bemutató anyagból, a Jókai Napok rendezvényein egy 40 fős horvát delegáció lesz a vendég, a programok egy része pedig az író és Abbázia kapcsolatát idézi meg.

A városi múzeumban Fürdőélet a Monarchiában címmel nyílik érdekes tárlat, az Anna bál díszvendége is Opatija lesz, az éjféli gálaműsort horvát művészek adják - olvasható a város nagyrendezvényeit felvonultató tervben.

A nagyrendezvények között továbbra is kiemelt szerepet kapnak a város arculatát meghatározó kulturális- és sportprogramok, a turisztikai látványosságok és változatlanul fontos szempont, hogy az elő- és utószezonban is vonzó időtöltési lehetőségeket kínáljon Balatonfüred - közölte az önkormányzat.

Újdonság lesz a májusban tartandó Pünkösdi Ének nemzetközi kórusfesztivál, amelyre számos településről több száz gyermek látogat a városba - írták.

Változás, hogy a Vaszary Villa hangsúlyosan az országos és nemzetközi érdeklődésre érdemes, elsősorban klasszikus kiállításoknak ad helyet - tájékoztatott az önkormányzat, hozzátéve: a galériában folytatódnak a gyermekeknek szóló programok és a nyári zenei kurzusok is.

Ebben az évben is sorra követik egymást a város arculatát markánsan alakító és meghatározó népszerű programok, mint a Jókai Napok, a Vitorlabontó, a Kékszalag vitorlásverseny, az Anna-bál, a borhetek, a Romantikus Reformkor.

Fesztiválból is lesz bőven: bike-, gitár-, művészeti-, szüreti-, illetve Korok Fesztiválja, idén is versenyeznek majd egymással a költők, megrendezik a Hal- és Borünnepet és a szokásokhoz híven útjára indítják az év első hajóját is - olvasható a közleményben.

Az Arácsi Népház révén újabb intézménnyel bővült Balatonfüred, az itt helyet kapó rendezvényekkel várhatóan tovább színesedik majd a város programkínálata, mint ahogy a megújult zeneiskola kamarakoncertjeivel is - prognosztizálja az önkormányzat.

A szervezők azt ígérik, hogy a diákok számára is érdekessé teszik a könyvheti rendezvényeket, megújítják az adventi vásárt, igényes színházi estékkel és kamarakoncertekkel várják majd az érdeklődőket.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés