bezár
 

art&design

2012. 01. 05.
II. János Pál pápa ereklyéi Jászapátin
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Boldog II. János Pál tiszteletére lengyel-magyar szentmisét tartanak január 7-én, szombaton a jászapáti római katolikus templomban; az önkormányzat és az egyházközség szervezésében ezen a napon közszemlére teszik a volt egyházfő személyes eszközeit, miseruháit.
A kiállítás előzménye, hogy Pócs János polgármester - aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője - a Jászapátival testvéri kapcsolatot ápoló lengyelországi Lancut vezetőivel meglátogatta a néhai egyházfő ereklyéit őrző kraczkowai templomot. Ekkor született az a megállapodás, hogy boldoggá avatott pápa személyes tárgyait - Magyarországon először - a jászsági településen bemutatják.

A vendégek számára látható és megérinthető lesz többek között az a híres pápai kereszt, amelyet egy kómában lévő kislány édesapja faragott számára. Az egyházfő a kereszttel a kezében imádkozott a lány felépüléséért, és a beteg 8 nap múlva meggyógyult.

Emellett megtekinthető a pápa imakönyve, reverendája, cipője, emlékérmei, zarándoklataikor kapott emléktárgyai és egy ereklyetartó az egyházfő hajával.

A magyar és lengyel papok által celebrált szentmise szombaton 16 órakor kezdődik, a kiállítás 11 és este 7 óra között tekinthető meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés