bezár
 

art&design

2008. 08. 07.
Vásárhelyi Őszi Tárlat - csaknem hatszáz alkotás érkezett
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem hatszáz alkotás érkezett az október első vasárnapján nyíló 55. Vásárhelyi Őszi Tárlatra; a festmények, grafikák, szobrok közül mintegy 200 művet választ ki a zsűri, melyeket az Alföldi Galériában állítanak majd ki - közölte Nagy Imre múzeumigazgató csütörtökön Hódmezővásárhelyen.
A Vásárhelyi Őszi Tárlatot az országban egyedülálló módon több mint ötven éve minden esztendőben megrendezik, sehol máshol nincs arra példa, hogy 1954 óta folyamatosan meg tudják szervezni a kortárs alkotók seregszemléjét - hangsúlyozta a Tornyai János Múzeum vezetője a zsűrizés szünetében tartott sajtótájékoztatón.
 
A kilenctagú zsűrinek 235 alkotó 319 festményből, 119 grafikából, 131 szoborból és kisplasztikából, valamint hat műfajilag nem azonosítható "egyébből" kell kiválasztaniuk azt a mintegy kétszázat, melyeket az október 5-én nyíló kiállításon a nagyközönség is megismerhet. A művészettörténészek, művészeti szakértők és képzőművészek ezt követően döntik el, hogy a kiállító alkotók közül kik kapnak elismerést, és ki veheti át a tárlat fődíját, a Tornyai Emlékplakettet - tette hozzá az igazgató.

Pogány Gábor művészettörténész, a tárlat kurátora elmondta: a művet beadók között örvendetesen gyarapodott a fiatal alkotók száma, s ez előnyére szolgál a kiállítás színvonalának.

A műveken megjelennek a konstruktív törekvések, az elvontabb ábrázolások, s a Vásárhelyre évtizedekig oly jellemző realizmus is átalakult, szemléletmódja megváltozott, modernebbé vált - fogalmazott a művészettörténész.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés