bezár
 

art&design

2012. 01. 15.
A moszkvai múzeumok nincsenek felkészülve az ingyenes napok látogatórohamára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ingyenes lett minden hónap harmadik vasárnapján a belépés a moszkvai múzeumokba egy új fővárosi rendelkezés nyomán. A múzeumok azonban nincsenek felkészülve a látogatóáradatra.
Az orosz főváros múzeumainak munkatársai még nem tértek magukhoz a január másodikától kilencedikéig tartó ingyenes napoktól. A munka-és iskolaszünetben 650 ezren látogattak el a múzeumokba, ez többszöröse volt a korábbi fizetős szünidei látogatottságnak.

A múzeumok vezetői hiába panaszkodnak, hogy az intézmények nincsenek felkészülve ekkora tömegre, a fővárosi tanács a sikeren felbuzdulva minden hónap harmadik vasárnapjára ingyenessé tette a múzeumlátogatást a közönség számára.

A Darwin múzeum igazgatója szerint másképpen kellene a múzeumba vonzani a látogatókat. Mint mondta: attól tart, hogy az emberek többsége nem fog visszatérni hozzájuk, mert a tömeg miatt január elején alig lehetett elférni a termekben, így aztán sokan nem jutottak közel a vitrinekhez sem. Náluk közel kilencven ezren jártak, azaz naponta 15 ezren, miközben a ruhatár kétezer ember holmiját tudja csak befogadni. Emiatt szinte valamennyi ruhatáros felmondott.

A Darwin múzeumba egyébként 170 rubelbe (1300 forintba) kerül a legdrágább belépő, a kedvezményes jegyért pedig két buszjegy árát, azaz 50 rubelt kell fizetni.

A Gogol emlékmúzeum vezetője szerint sem szabad ilyen akcióknak és kísérleteknek kitenni a múzeumokat. Hozzájuk legalább háromezren látogattak el, de ekkora tömeg befogadására nem alkalmas a ház, a műszaki berendezésekben is kár keletkezett. A Gogol múzeumba még egy buszjegy árát sem kell fizetnie a kedvezményezetteknek, a teljes ár pedig mindössze száz rubel.

Szergej Kapkov, a moszkvai fővárosi kulturális osztály vezetője ezzel ellentétben elégedett volt az " Újévi ünnepek a moszkvai múzeumokban" akcióval, és a múzeumok felkészületlenségnek tudta be a gondokat. Két hónappal korábban értesítették az intézményeket az akcióról.

A cél az volt, hogy elszakítsák a moszkvaiakat a televízió elől, hogy kimozduljanak a családok. Kapkov szerint a feladatot kitűnőre teljesítették. Később azért elismerte, hogy különleges, de nehéz tapasztalat volt. Hozzátette: jobb, hogy a múzeumok, és nem az italboltok előtt álltak sorban az emberek.

Kegyes Csilla, az MTI tudósítója
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

színház

Drágám, megjöttek a perverzek! Drágám, megjöttek a perverzek!
Többszörös orgazmus a Budapesti Anarchista Színház előadásában
Kortárs ifjúsági és YA irodalom a középiskolában
színház

Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei
Hegymegi Máté Molière-rendezése a Radnóti Színházban
irodalom

Az idő mélyebb és felszínesebb nyomai Az idő mélyebb és felszínesebb nyomai
Bartis Attila: Az eltűnt idő nyoma, Magvető, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés