bezár
 

art&design

2012. 01. 16.
ízlésDIKTATÚRA a Werk Akadémia nyílt napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ízlésDIKTATÚRA a  Werk Akadémia nyílt napján 2012. január 26-án 18 órától a Werk Akadémia nyílt napot tart, melyen arra keresik a választ, hogy 2012-ben vannak-e még divatdiktátorok, kik határozzák meg, milyen filmek készülnek, hogy mit és hol kell ennünk. Az erről folyó kerekasztal beszélgetésben részt vesz Lovas Cecília enteriőrtylist, Segal Viktor sztárséf, Sipos Zsolt stylist, Tímár Péter filmrendező, valamennyien az Akadémia tanárai. A beszélgetést Réz András vezeti.
„Régebben főleg a rendező volt az ötletgazda, de egyre gyakoribb, hogy a producer kéri fel a rendezőt az általa piacképesnek tartott forgatókönyv leforgatására. Ennek a verziónak nagy előnye, hogy a rendezőnek nem kell kalapoznia a pénzért. Hátránya, hogy esetleg silány végtermékhez kell adnia a nevét” – válaszolja Tímár Péter arra a kérdésre, hogy ki a meghatározó szereplő egy film elkészültekor.

„Vannak még divatdiktátorok és véleményem szerint lesznek is. A kortárs művészet és a társadalmi elit a divatforradalmak és divatirányzatok fő kialakítója, megálmodója egy-egy adott korszakban és így lesz ez a jövőben is” – Sípos Zsolt véleménye a divatdiktátorok mibenlétéről.

„2012-ben az internet az, ahol a legjobb éttermek után érdemes keresgélni. Szakmailag a legérdekesebb oldalakat francia, spanyol és angol nyelvterületeken üzemeltetik, hiszen sorrendben is ezek a nemzetek határozzák meg a gasztronómiai trendeket” – véli Segal Viktor a kultúra ezen ágának helyzetéről.

A nyílt napon hasonló vélemények és gondolatok kapnak teret a szakmaiság jegyében, tükrözve a Werk Akadémián folyó munka szellemiségét. A beszélgetést követően bemutatkoznak a márciusban induló GasztroWerk és Kurátor szakok is. Az eseményről bővebb információ a közösségi oldalon olvasható!


Időpont: 2012. január 26. 18 óra
Helyszín: Werk Akadémia, Budapest, V. Arany János u. 10 4. emelet

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről

Más művészeti ágakról

színház

Problémadarab komoly problémákkal Problémadarab komoly problémákkal
Shakespeare-vendégelőadás Ján Klata rendezésében: Szeget szeggel
Interjú Láng Annamária színművésszel a külföldi színjátszásról, rendezőkről, idegen nyelvekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés