bezár
 

art&design

2012. 01. 17.
A magyar kultúra napja - Gazdag program Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gazdag programmal készül a magyar kultúra napjára Székesfehérvár; a kétnapos rendezvénysorozat keretében ünnepi gálaműsort, önálló estet rendeznek, kiállítást is nyitnak.
Kiss Dorottya, a szervező Szabadművelődés Háza igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a programot a rendezvény hagyományos helyszínén, az Öreghegyi Közösségi Házban nyitják meg január 21-én, szombaton. A rendezvény keretében Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész tart Az igazat mondd, ne csak a valódit címmel önálló estet és felidézi a 20. század istenkereső költőinek alkotásait. A műsorban gordonkán Négyessy Katalin működik közre.

Ugyancsak a közösségi házban nyitják meg Filep Sándor festőművész Anno című kiállítását. A február 19-ig megtekinthető tárlatot Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Január 22-én, vasárnap a Vörösmarty Színházban gálaműsorral köszöntik a magyar kultúra napját. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás megyei közgyűlési elnök köszöntőjét követően az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Néptáncegyüttes és a Galiba Zenekar, valamint a teátrum művészei és a Fehérvár Hangja énekverseny döntősei adnak műsort.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról

Más művészeti ágakról

irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés