bezár
 

art&design

2012. 01. 17.
Design máglyákkal startol a BKF Art Kickoff 2012 a Design Terminálban!
2012. január 20-24., Design Terminál, 1051, Budapest, Erzsébet tér 13.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Design máglyákkal startol a BKF Art Kickoff 2012 a Design Terminálban! Elsőként raknak örömtüzet a város közepén! Elsőként rendeznek aktív kiállítást a Design Terminálban! Elsőként szerveznek fesztivált művészeti szakjaiknak! Január 20-án, pénteken délután startol a BKF Art Kickoff 2012 elnevezésű négynapos művészeti esemény.
A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola január 20. és 24. között művészeti képzéseinek első nagyszabású bemutatkozó eseményére invitál a Design Terminálba.

A BKF Art Kickoff 2012 négynapos eseményén a főiskola művészeti képzései eddig még nem tapasztalt gazdagsággal és aktivitással tárják a közönség elé munkájukat, szakmai elképzeléseiket és az iskola progresszív oktatási szemléletét.

A megnyitón a főiskola tanárai és hallgatói által épített és lángba borított design objektumok (Össztűz-projekt) fénye és melege mellett Szabó Sípos Ágoston és zenekara szolgáltatja majd a rendhagyó nyitányt.

A BKF a hazai akkreditált felsőoktatási intézmények között elsőként vállalkozott két éve arra, hogy egyedülálló értékpárosítással a művészet oktatását az üzleti és kommunikációs irányultságú képzések mellé vegye és azok integrált képviseletével nézőpontváltást indítson el a hagyományosan kétirányú hazai felsőoktatás színterén. Az üzleti életben a kick-off meeting a projektindító értekezlet neve, ahol az első nagy kreatív eszmecserék során megszületik egy későbbi sikeres üzleti elképzelés gerince. Az Art Kickoff elnevezéssel a szervezők arra kívánnak utalni, hogy a művészet elszakíthatatlan a társadalomtól és a piactól, kölcsönösen feltételezik és formálják egymást.

<iframe width="420" height="243" src="http://www.youtube.com/embed/qnsaTxCoUvU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A nyitott és ingyenes programsorozat célja, hogy a pályakezdők vagy épp pályamódosítás előtt állók számára tájékozódási lehetőséget adjon, miközben a hallgatói munkák és művészeti műhelyek formabontó prezentációival a kreatív szakma és a művészeti élet iránt érdeklődő nagyközönség felé is bepillantást engedjen az intézményben folyó munkába. A BKF Alkalmazott Művészeti Intézetének (AMI) és Médiaművészeti Intézetének (MMI) együttműködésével létrejött esemény szakmai kurátora Szalontai Éva (AMI) főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas textilfestő és nyomottanyag-tervező művész, a Kézműves szak festett-nyomott textilművesség szakirány vezetője és Asbót Kristóf (MMI) televíziós rendező, belsőépítész, a Mozgóképkultúra és médiaismeret szak oktatója.

Az ART KICKOFF mozijában egész nap folyamatosan láthatóak lesznek a Médiaművészeti szakok hallgatóinak vizsgamunkái, az Alkalmazott Művészeti szakos hallgatók alkotásaiból összeállított fotóválogatások, a nyári belsőépítész táborok legemlékezetesebb pillanatai, a fotográfus hallgatók legjobban sikerült képei is. A Grafika szakcsoport legjobb hallgatóinak munkáit egy − külön erre az alkalomra előállított − magazin lapjai prezentálják, a mindenki által használható Mac munkaállomásokon pedig az Art Kick Off teljes anyaga hozzáférhető lesz. A látogatók odaülhetnek a gépekhez és egyéni érdeklődésük szerint tekinthetik meg a kiállítás anyagát. További érdekesség, hogy az iparművészeti munkák passzív kihelyezése helyett, az asztalokon designétlapról válogatva kirendelhetőek és kézbe vehetőek lesznek design tárgyak, öltözékek, kiegészítők.

(Pajor Hanna)

Ízelítő a további programok közül:


Kedvenceink – Gőbölyös Luca közreműködésével bemutatkozik a Fotográfia szak, a helyszínen kialakított profi műteremben a vállalkozó szellemű látogatók kedvenc tárgyaikkal, barátaikkal modellekké válhatnak.

Arduino – Média design fizikai számítástechnika workshop Harsányi Réka média designer vezetésével.

Villámtalálka tanárainkkal – A fotográfia és média design tematikájú villámrandevún Gőbölyös Luca, Seres Szilvia és Murai András, a Grafika és filmes tematikájú villámrandevún Július Gyula, Kardos Sándor és Szabó Gábor és a Festő-nyomó; öltözék- és kiegészítő; szövő és kerámia témájú randevúnkon Baráth Hajnal, T. Doromby Mária, Sárosi Krisztina és Koleszár Ferenc fogadja a tanácsokra és ötletekre kíváncsi érdeklődőket. (A hg.hu és a BKF közös szervezésében.)

Tanítható televíziózás? – A Televíziós műsorkészítő szak tanárainak pódiumbeszélgetése. Résztvevők: Jakupcsek Gabriella, Benda László, Szabó Gábor, Fodor Imre. Moderátor: Born Ádám rendező, szakvezető.

Sárkányok szárnyán – Bodóczky István képzőművész, tanár sárkányépítő workshopja.

Hogyan tovább? – Mi az eladható, ki vásárol ma design-terméket, melyek a kollekció-építés nehézségei? Neves designerekkel (Majoros Zita, Fehér Beatrix, Csergő Noémi, Páger Bernadett, Fónagy Dóra és Luu Anh Tuan) Bordács Andrea művészetkritikus, esztéta beszélget.

A lélek és a humor szerepe a téralakításban – Z. Halmágyi Judit (ZHJ) építész beszélget vendégeivel: Gaspar Bonta, Martinkó József - építészetkritikus, Mohácsi András - szobrász, a MOME docense, Vadász Orsi - építész (Sporaarchitechts).

Rögtönfilm – Villám filmkészítés élőben. A helyszínen a látogatóktól kapott témából hallgatóink tanári közreműködéssel (Asbót Kristóf, Bereményi Géza, Gárdos Péter, Kardos Sándor, Miklós Mari, Rozgonyi Ádám) forgató-, majd technikai könyvet írnak. Alig egy óra alatt a jeleneteket leforgatják, közös vágás után a kész filmet lezenélve, főcímmel, stáblistával helyben be is mutatjuk. Moderátorok: Jakupcsek Gabriella, Báron György.

Kamera – fény – (mozgó)kép, műtermi világítási gyakorlatok, valamint Kardos Sándor és Szabó Gábor operatőrök beszélgetése.

Kézzel fogható 3D – A Leonar3Do útja az ötlettől a világhírig. Rátai Dániel, a Leonar3Do világhírű fiatal tervezője mutatja be találmányán keresztül, hogyan lehet egy egyszerű asztali számítógépből 3D-s virtuális teret és munkakörnyezetet létrehozni.

Mozgás!
– Animációs játékok M Tóth Éva és Gauder Áron közvetítésével, betekintés az Animáció szak életébe.

(László Dóra)

A részletes programot megtalálják a PRAE.HU napi bontású programajánlójában!

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Interjú Láng Annamária színművésszel a külföldi színjátszásról, rendezőkről, idegen nyelvekről
Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
színház

Az ember, a polgár és a diák Az ember, a polgár és a diák
Petőfi és Az apostol mint tantermi dráma a k2 Színház előadásában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés