bezár
 

art&design

2012. 01. 21.
A magyar kultúra napja - Családi nap az Iparművészeti Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra napján, január 22-én búcsúztatják el a nagysikerű, Főúri öltözetek az Esterházy-kincstárból című kiállítást az Iparművészeti Múzeumban. Ez alkalomból színes rendezvénysorozattal, családi programokkal várják az érdeklődőket.
A hímzett bársonyokat, selymeket, nemesfémzsinórokat, gombokat, zománcmunkákat, csipkéket, főúri viseleteket és pompás lóöltözeteket felvonultató tárlat zárónapján öltözködéssel, napjaink viseletét színesítő díszekkel ismerkedhetnek meg a látogatók - olvasható a múzeum honlapján (www.imm.hu).

A nap során kicsik és nagyok három Esterházy-textíliáról vett motívum segítségével saját ruhatárukat is gazdagíthatják egy-egy nyomott mintás, hímzéssel, gombokkal, zsinórokkal díszített kiegészítővel. "Ha te is szeretnél egy egyedi, az Esterházy-textíliákról kölcsönzött mintájú pizsamát vagy egyszerűen unod az egyszínű pólóidat, hozd magaddal bármelyik ruhadarabodat, és fesd rá a kiállítás motívumait!" - invitálja a vállalkozó kedvűeket a múzeum ajánlója.

Még a kiállítás molinóját is leveszik az épületről, hogy abból táskákat és kiegészítőket készíthessenek az érdeklődők, akik így személyes emlékekkel térhetnek haza a kiállításról.

A családi délelőttön a gyerekek közül a legbátrabbak megmérettethetik magukat a kincstárnok-jelölt versenyben is, ahol játékos tárlatvezetés keretében nézhetik meg az Esterházy-kincstár becses darabjait, miközben próbára teszik ügyességüket, tudásukat és megfigyelőképességüket.

A szülők és nagyszülők közben a kiállítás rendezőjének avatott tárlatvezetésén vehetnek részt, ahol az is kiderül, hogy a gyönyörűen felújított öltözetek, dísznyergek és ötvöstárgyak a súlyos háborús sérülések után milyen restaurálási folyamat eredményeképpen nyerték vissza eredeti állapotukat.

A Hozd magaddal a nagypapát is! akció keretében kedvezményes családi belépőjegyet is kínálnak a látogatóknak.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Julian Fellowes: Downton Abbey
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés