bezár
 

art&design

2012. 01. 23.
Festészettől a partyesztétikáig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A műfajhatárok jelenlegi értelmezése/értelmezhetetlensége és azok hatása a művészetre, illetve a médiumok által létrehozott alkotás hatása a közösségre az elsődleges témája annak a kerekasztal beszélgetésnek, aminek a Tat Galéria (Budapest, József krt. 69. IV.) ad otthont, 2012. január 25-én este 19.30 órakor.
A beszélgetés érinti a festészet és az animáció találkozásának metszéspontjából született műfaji újdonságokat, további utakat. A hagyományos művészeti önkifejezési módok átértelmezésének lehetőségét, azok kiterjesztését (a festészet mint installációs tér, architekturális terep). A Vj mint audiovizuális műfaj, vagy mint életre kelt mű. A partyk szerepe a művészet határterületein.


A workshop előadói:

El-Hassan Róza képzőművész, intermédia-művész.
Köves Éva
festő- és grafikusművész, több éve folytat kísérleteket Sztojánovits Andreával közösen a festészet és a Vj műfajok határterületén.
Sugár János képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének egyik alapítója és 1990-től tanára.
Szegedy-Maszák Zoltán képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese.
Sztojánovits Andrea 2009-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán, 2011-től a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója, Vj.

A Tat Galériában kizárólag ezen a napon tekinthető meg Sztojánovits Andrea és Borosi Gábor Kaptár variációk II-III. című közös projektje. A program helyszínén Köves Éva Kaptár című kiállítása tekinthető meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Esterházy az Ódry Színpadon
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés