bezár
 

art&design

2012. 01. 25.
Láthatatlan puska és egyéb csalafintaságok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Láthatatlan puskákat is kiállítottak szerdán Jekatyerinburgban a sok elmés "segédeszköz" között, amelyeket a diákok vizsgákra gyártanak.
Több mint 50 vizsgapuskát mutattak be az Urálon túli városban az oroszországi egyetemisták napján.

Az egyik ötletgazda, Ivan Kolotovkin sem tagadja, hogy egyetemisták és főiskolások állandóan "felfedeznek" valami új módszert. A kiállításon azt szerették volna bemutatni, milyen puskákkal próbálkoztak régen és most.

A legkülönlegesebbek a láthatatlan puskák.

A papírra igen apró betűkkel írják a szöveget, majd átlátszó ragasztóval fedik le azt. 10 percre vízbe rakják, így a papír elválik a ragasztószalagtól és a leírt szöveg arra ragad. Az átlátszó ragasztószalagot ezután bátran a padra lehet rögzíteni, az oktató garantáltan nem veszi azt észre.

A népszerű puskák között szerepelnek az aprócska betűkkel teleírt műkörmök, a saját készítésű mini könyvek,a toll-puskák, valamint a különféle elektronikus adatátviteli eszközök. Utóbbiak már csak azért is, mert kényelmesek és nem minden oktató tudja, hogyan történt az adatátvitel - mondja Kolotovkin.

Az egyik legelmésebb találmány az irányítható helikopter, amelyet - amint a tanár elhagyja a vizsgatermet - körbereptetnek a diákok között a megfelelő választ hordozó puskával.

A Tatjanyin gyeny elnevezésű napon Oroszországban az első moszkvai egyetem alapítására emlékeznek, egyházi ünnep is. Moszkvában több helyszínen vidám felvonulással ünneplik a téli vizsgaidőszak végét is jelentő napot.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
Esterházy az Ódry Színpadon
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés