bezár
 

art&design

2012. 02. 02.
Kardot lopott a portás a Déri Múzeumból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy csaknem egymillió forint értékű kardot lopott el a felújítás alatt lévő debreceni Déri Múzeumból az intézmény portása még januárban; a férfit a rendőrség elfogta és a műtárgyat is megtalálták - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa csütörtökön az MTI-vel.
Kovács Károly rendőr százados ismertette: január 8-án értesítette egy műgyűjtő a Déri Múzeumot, hogy egy feltehetőleg onnan származó kardot hirdetnek az interneten.

A múzeum munkatársai a raktárban végzett ellenőrzéskor vették észre, hogy a tárgy valóban hiányzik, ezért a rendőrséghez fordultak. A nyomozók kiderítették, hogy a jelenleg felújítás alatt álló és zárva tartó múzeum egyik 28 éves portása vitte azt magával.

A férfi a csaknem egymillió forint értékű kardot 30 ezer forintért adta tovább egy 36 éves debreceni férfinak, aki azt 70 ezer forintnyi műtárgyra cserélte be egy debreceni régiségkereskedőnél.

A rendőrség szerdán végzett házkutatást a 44 éves régiségkereskedő debreceni lakásában, ahol megtalálták a kardot. A portás ellen sikkasztás, míg a 44 éves férfi ellen orgazdaság gyanújával nyomoz a rendőrség - tette hozzá Kovács Károly.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés