bezár
 

art&design

2008. 08. 12.
Ékszerek Budapestről
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest, Budapest, te csodás! címmel rendezi meg kiállítását a Sterling ékszergaléria péntektől.
A régi operettsláger első sorát kölcsönvéve művésztanárok és ifjú művészek alkotásaiból állt össze a tárlat, amely valamiképpen kapcsolódik a fővároshoz - mondta el az MTI-nek Csorna Erika, a galéria vezetője. Ezek a tárgyak illetve ékszerek nagyszerűen megfelelnek a korszerű emlékékszer és budapesti ajándéktárgy kritériumainak.

Péter Vladimír, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ötvös tanszékének vezetője nagy városkulcsot készített vasból és sárgarézből. A kulcs tollán egymással szemben áll a Buda és a Pest felirat.

Vékony Fanni Duna-kavics formájú pirospaprika-szórót alkotott 400 gramm ezüstből, a szórórész pedig arany. Kiállított ékszerei is igen izgalmasak: pici ezüstlapocskákból a művésznő kifűrészelte a nevezetes budapesti épületeket és karkötővé, nyaklánccá fűzte őket.

Dávid Attila Norbert olyan gyűrűt csinált, amelynek ezüst forgatható fedőlapján európai városok nevei vannak belegravírozva. Csapágyra épül az egész, de Budapestnél alul van egy mágnes, ott megáll a pörgés.

A galériavezető szerint legalább 10 művész állítja ki ékszereit, tárgyait, s mintegy installációként Fehér Beatrix öltözéktervező budapesti fotókat - mint a 2-es villamos a Parlamentnél - szitázott rá az anyagra, és fővárosi életképpekkel díszített ruhái fognak lógni a galéria terében. A tárgyak, ékszerek, ruhák mind megrendelhetők - tette hozzá.

A Budapest, Budapest, te csodás! című kiállítást Schiffer János országgyűlési képviselő fogja megnyitni pénteken 5-kor a IX. kerület Ráday utca 31. alatt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés