bezár
 

art&design

2012. 02. 08.
Lakástrend és divatshow
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összekapcsolja programját a 15. Lakástrend kiállítás és a második Budapest Essential Looks divatesemény, a sokszínű programokkal, kiállításokkal és bemutatókkal fűszerezett fesztiválra március 2. és 4. között kerül sor a Millenárison.
Nagyszabású vállalkozásba fogtak a szervezők, amikor megszületett az ötlet a két trendesemény összekapcsolására. A "kamaszkorban" lévő lakáskiállítás összekötötte idei bemutatóját a tavaly első alkalommal megrendezett Budapest Essential Looks divateseménnyel, amelyet a nemzetközi divatnapok mintájára hívtak életre a szervezők - hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

A hagyományos programok mellett idén számos újítással is készülnek a divat- és dizájnszakemberek. A Millenáris már február 27-től készül a nagyszabású eseményre: a parkot Land Art projekt varázsolja majd át, amelyet az erre az alkalomra kiírt pályázat nyertesei alkotnak meg.

Az alkotások mellett a parkban egy másik pályázat győztes munkái is bemutatkoznak: a Fiat dizájn pályázata eredményeként bemutatnak új köntösbe öltöztetett két Panda típusú személygépkocsit.

A Lakástrend kiállításon újdonságként idén nemcsak a belső enteriőröket, hanem a külső exteriőröket is bemutatnak egy 120 négyzetméteres épített kert formájában - ismertette a programot Miltényi Zoltán, a Lakástrend kiállítás szervezője.

A kiállításnak a külföldi innovációk bemutatása mellett ebben az évben is az egyik központi eseménye lesz a "madeinhungary" tárlat. Szigeti Szilvia, a kiállítás szervezője kiemelte: azoknak a legkiválóbb magyar dizájnereknek a munkáit mutatja be a madeinhungary, akik többek között a 100% Design London kiállításon is képviselik Magyarországot.

Ennek a szekciónak a célja, hogy megismertesse a legjobb magyar formatervezők és iparművészek munkáit a közönséggel. Emellett itt adják át az Év Ékszere Díjat is.

A Budapest Essential Looks divatesemény első napján fiatal magyar divattervezők mutatkoznak be. Szombaton, a második nap délelőttjén 10-13 óráig nyilvános főpróbákra kerül sor, így a közönség a kulisszatitkok mögé is beleshet.

Délután két ruhagyártó cég bemutatkozása után a legfrissebb kollekcióikat vonultatják fel magyar tervezők. A napot a Lancia és az InStyle divatmagazin közös pályázata legjobbjainak bemutatója zárja.

Vasárnap esküvői divat- és frizura bemutatóval várják az érdeklődőket. Buday Kollárik Tímea, a divatesemény főszervezője elmondta, hogy az eseményen a divat minden szegmensét szeretnék megmutatni az érdeklődőknek. Ezért a divatbemutatók mellett több frizurashow-val és az aktuális sminktrendek bemutatásával is készülnek.

A nap egyik fővendége Szabó Ádám Londonban élő mesterfodrász lesz, aki a legfrissebb hajtrendeket hozza majd el a magyar közönségnek.
A bemutatkozó tervezők névsora: Kepp Showroom, Tomcsányi Dóra, Nubu, Artista, Art'z Modell, Gabo Szerencsés, AnnaEva, Madleine by Fidji Couture, Manier, Léber Barbara, Daalarna, valamint gyártóként bemutatja 2012-es tavaszi-nyári kollekcióját a Magenta és a Sugarbird.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Esterházy az Ódry Színpadon
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés