bezár
 

art&design

2012. 02. 10.
Múzeumi egyesület alakul Szatmárnémetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyesületet alapítanak a Szatmár megyei múzeumbarátok. Az alakuló ülést március 16-án tartják Szatmárnémetiben.
"A múzeum barátai" elnevezésű egyesületet a Szatmár Megyei Múzeum vezetősége a megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ közreműködésével kívánja létrehozni - írja a Szatmár.ro megyei hírportál.

A civil szervezet megalapítását azért tartják fontosnak a kezdeményezők, hogy az egyesület megőrizze és növelje az észak-romániai megyében működő múzeumok társadalmi elismertségét, valamint olyanoknak adjon lehetőséget az együttműködésre, akik nagy érdeklődést mutatnak történelmi örökségeink iránt.

A múzeumbarát szervezet tagozataival - közművelődési, műtárgyvédelmi, falumúzeumok, régészeti kutatások, képzőművészet - elősegítené a sikeres programok megalkotását.

Felician Pop, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója azért is támogatja az egyesület megalapításának ötletét, mert szerinte így egyszerűbb lesz létrehozni Szatmár megye történelmi térképét, és olyan könyvtárat alakítanának ki, amely kizárólag a Szatmár megyei települések monográfiáit és történelmi leírásait tartalmazná. A könyvtár nagyban segítené a fiatal kutatók munkáját.

Eddig több mint harminc szatmári település monográfiáját tartja számon a múzeum - mondta el a portálnak Felician Pop.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
Danny Boyle: Yesterday
irodalom

A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között A kreativitás lehetőségei biosz és zoé között
Hajas Tibor korszerűtlen korszerűsége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés