bezár
 

art&design

2012. 02. 11.
Atomerőmű, óceánjáró és múzeum verseng a "zselébe öntésért"
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy skóciai atomerőmű, egy brit történelmi óceánjáró és egy keletközép-angliai múzeum lettek a befutói egy különleges művészeti kezdeményezésnek, amelynek győztesét zseléből formálja meg egy brit "ételépítész" páros.
A szokatlan művészeti kezdeményezést a skót felvidéki Thurso városában működő Caithness Horizons múzeum indította. A verseny három döntőse a skóciai Dounreay atomlétesítmény különleges gömbépülete, a ma már múzeumhajóként szolgáló SS Great Britain óceánjáró, amely korának - 1845-től 1886-ig volt szolgálatban - legnagyobb és leggyorsabb hajója volt, valamint a keletközép-angliai Leicester városában található Belgrave Hall Museum.

A közönség által kiválasztott győztesnek a Sam Bompas és Harry Parr alkotta "ételépítész" páros fogja elkészíteni a zselémását. Az alkotás a májusban megrendezésre kerülő Museum at Night (Múzeumok éjszaka) elnevezésű hétvégi programsorozat keretén belül fog formát ölteni. A londoni székhelyű ételépítészek korábbi munkái közé tartozik többek között a Szent Pál-székesegyház zselémása is - olvasható a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán (www.bbc.co.uk).
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés