bezár
 

art&design

2012. 02. 11.
Jégből készült alkotások a vonyarcvashegyi Jégszobrász Művésztelepen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többségében a Balaton ihlette alkotások készültek az első alkalommal megrendezett Jégszobrász Művésztelepen, a különböző méretű jégtömbökből kifaragott művekből a vonyarcvashegyi strandon nyílt kiállítás szombaton.
A jeges műalkotásokat környékbeli művészek készítették fafaragására is alkalmas eszközökkel, vésők és fűrészek segítségével - mondta el Illésné Major Julianna, a vonyarcvashegyi Művelődési Ház igazgatója, a rendezvény ötletgazdája az MTI-nek.

Hozzátette: a településen húszéves múltra tekint vissza a nyári festő-, és szobrásztelep, idén hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a jégszobrász művésztelepet.

A meghívott művészek, akik eredetileg festők és szobrászok, most először dolgoztak jéggel. Többórás munkával a szabadban készítették el a többi között hattyút, gyümölcstálat, vagy sellőt formázó szobrokat az érdeklődők szeme láttára.

A szobrokhoz a Balatonból is hoztak jégtömböket, míg néhányan saját gyártású jéggel dolgoztak.

A jégszobor-kiállítás különlegessége az a sirály, amely valódi, jégbe fagyott halat tart a szájában, de látványos a Balaton gyümölcsei fantázianevet viselő, akril festékkel színezett sellőlány is.

A jégszobrászok alkotásai szombattól egészen sötétedésig ingyenesen megtekinthetők, a szobrokat ezt követően a strandon hagyják a szervezők. Csak az időjárás függvénye lesz, hogy meddig látogathatók - mondta Illésné Major Julianna.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés