bezár
 

art&design

2012. 02. 17.
Fiatal magyar fotósok mutatkoznak be Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két fiatal magyar fotós, Érmezei Lili Zoe és Fátyol Viola is kiállít a United Creativity által szervezett New Wave fotótárlaton szombattól Londonban, a Crypt Gallery-ben.
A kulturális sokszínűség jegyében több mint negyven képet mutatnak be a galériában. A United Creativity kezdeményezését a Londoni Magyar Kulturális Központ is támogatja - mondta el az MTI-nek az intézet sajtóreferense, Végh Gyöngyi.

A szervezet a közép- és kelet-európai tehetségeket segíti abban, hogy a nemzetközi művészeti életben és műtárgypiacon is lehetőséget kapjanak, egyúttal pedig a kortárs művészetet népszerűsítik a kontinensen. Ebből a célból szervezték meg a február 26-ig tartó New Wave fotókiállítást.

Magyarországról két friss diplomás fotóst, Érmezei Lili Zoét és Fátyol Violát hívták meg a New Wave-re, mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterszakán diplomáztak tavaly.

Érmezei Lili képeit a Fiatal Fotóművészek Stúdiója által szervezett Átlátás-projekt részeként januárban már Budapesten is bemutatták a Személyes tér című kiállításon. Body Borders című sorozata szokatlan és progresszív eszközhasználattal a fotós és a modell megszokott viszonyát változtatja meg: a fotós Skype-on keresztül, online készíti képeit.

Modelljeit meztelenül ábrázolja egy fehér, személytelen térben, ahol ő maga nincs jelen, a távolsággal így szabadságot és egyenrangú alkotói szerepet ad a modelleknek.

Azt a kérdést kutatja, hogy a fotós fizikai jelenléte miként befolyásolja az alkotófolyamatot és hogy a szereplők hogyan élik meg az intimitást, saját testük határait ebben a viszonyban. A Body Borders projektet nyáron kiállították már Párizsban, nagy sikerrel mutatkozott be New Yorkban és a londoni New Wave-en kívül meghívták a 2012-es krakkói divathétre is.

Fátyol Viola Orando et Laborando sorozata a Debreceni Református Kollégium diákjait mutatja be személyes élményekből táplálkozva. Fotóival emléket állít szülővárosának és az iskolának - tette hozzá Végh Gyöngyi.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Fischer Iván változata A Müpában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés