bezár
 

art&design

2012. 02. 18.
Tragédia-fotópályázat az új Nemzeti Színház 10 éves évfordulóján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Nemzeti Színház megnyitásának 10 éves évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdetett, amelyre Az ember tragédiája című drámai költemény ihlette fotókat várnak március 9-ig. A legérdekesebb alkotásokat jubileumi fotókiállításon mutatják be.
Az új Nemzeti Színház 10 éves története a 2002-es és a 2012-es Tragédia-előadások között ível. "Arra hívunk fel, buzdítunk minden érdeklődőt - amatőr és hivatásos fotográfusokat, alkotókat egyaránt -, hogy olvassák újra Madách művét és gondolataikat, érzéseiket komponálják képpé" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a fotókat végleges - kinyomtatott, nagyított - formájukban, minimum A4-es, maximum A1-es méretben várják március 9-ig.

A művek és alkotóik jutalma, hogy a legizgalmasabb, legérdekesebb fotók adják a jubileumi fotókiállítás anyagát, amelyet a zsűri állít össze.

A fotópályázatra érkezett műveket elbíráló zsűri tagja Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója; Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója; Jankovics Marcell rajzfilmrendező, kultúrtörténész; Szilágyi Lenke fotóművész; Vojnich Erzsébet festőművész és Vörös Róbert, a Nemzeti Színház irodalmi vezetője, művészeti tanácsadója.

A kiállítást a Nemzeti Színház előcsarnokában láthatja a közönség, a megnyitót Az ember tragédiája díszelőadásának napján, március 25-én, vasárnap 18.30-kor tartják.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés