bezár
 

art&design

2012. 02. 19.
Alkalmi bélyeg köszönti a hajdúdorogi görög katolikus egyházmegyét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszöntötte a Magyar Posta a fennállásának száz évét ünneplő hajdúdorogi görög katolikus egyházmegyét.
A különleges bélyeget Hajdúdorogon, az egyházmegye ünnepi történeti konferenciáján mutatták be. A fórumon mások mellet részt vett Szászfalvi László nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Orosz Atanáz püspök exarcha, Kocsis Fülöp megyéspüspök, Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház püspöke.

A bélyegképen a máriapócsi görög katolikus kegytemplom úgynevezett Könnyező istenszülő ikonja, Kisleghi Nagy Ádám Pantokrátor című alkotása, a magyarországi görög katolikus egyház megalapításáról rendelkező vatikáni bulla részlete, valamint a hajdúdorogi görög katolikus templom ikonosztázion részlete található.

A négy képet a magyarországi görög katolikus egyház szimbóluma köti össze, a kompozíciót a vatikáni bullát is díszítő ornamentikás széldísz egészíti ki.

A bélyeghez készült alkalmi borítékon a hajdúdorogi templom mennyezeti freskója - Puskás László alkotása -, az alkalmi bélyegzőn pedig egy 1859-es ábrázolású templom sziluett látható.

A centenáriumi filatéliai újdonság Laczkó Anita grafikusművész tervei szerint az Állami Nyomdában készült 250 000 példányban - tudatta az MTI-vel Péterffy Gábor, a posta filatéliai igazgatója.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés