bezár
 

art&design

2012. 02. 22.
Fotópályázatot hirdet a Szent István Fürdő
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százéves fennállásának alkalmából fotópályázatot hirdet magyar és szlovák alkotóknak az esztergomi Szent István Strandfürdő a Duna Múzeummal és az Art Fotográfiai Stúdióval közösen - tájékoztatta az intézmény kommunikációs munkatársa szerdán az MTI-t.
A pályázattal és az alkotásokból készült kiállítással André Kertész emléke előtt is tisztelegni kívánnak, aki 1917-ben itt készítette Víz alatt című híres fotóját, és 1984-es magyarországi látogatásakor is felkereste a fürdőt - mondta el Bárd Edit.

A pályázat témája az ember és a víz közvetlen kapcsolata strand-, gyógy- és termálfürdőkben, továbbá tavakban, folyókban. A víz, a fény, a hullámok, árnyékok, tükröződések játéka az emberi testen és a vízen.

A képeket március 10-től 12-ig lehet beadni a fürdőben. Az alkotásokból március 16-án, pénteken a Duna Múzeumban nyílik kiállítás, majd a képeket bemutatják Léván és Párkányban. A pályázat részletes adatlapja letölthető a Duna Múzeum internetes oldaláról. A kiállítás díjkiosztóját április 28-án rendezik, ekkor avatják fel André Kertész emléktábláját a Szent István Strandfürdőnél.

Esztergomban a Hévíz-tó területén 100 évvel ezelőtt nyerte el végleges formáját a fürdő. Legkorábbi épülete az 1842-ben vörösfenyő oszlopokra épült Fürdő Szálló, melyet Kossuth Lajos is felkeresett. Látogatásának emlékét őrzi az Esik eső karikára című műdal.

Ma is sértetlenül áll az egykori gőz- és kádfürdő épülete, valamint az ország egyik legelső fedett uszodája, a százéves kabinsor és a nagymedence, melynek különlegessége, hogy az egyik hosszanti oldalán az alja fokozatosan emelkedik, így a strandolók is élvezhetik a medencét.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés