bezár
 

art&design

2012. 02. 28.
30 perces "flash" festménykiállítás – rekordkísérlet és beszélgetés drMáriással
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
30 perces "flash" festménykiállítás – rekordkísérlet és beszélgetés drMáriással A "Combino Brothers", "Kádár János a rendszerváltás éjszakáján imádkozik" és más képek lesznek láthatók a "Gyerekszobám az Atom"című rendezvény alatt. Rekordkísérletként félórás flash kiállítást rendez drMáriás festményeiből a Közlekedési Múzeum. A tárlat kizárólag a zenész-író-képzőművésszel folytatott "Gyerekszobám az Atom" című március 1-i beszélgetés alatt látható. A képek közül több, pl. a "Combino Brothers" még soha nem került a nagyközönség elé, azokat első alkalommal – és csak 30 percig (!) – most mutatják be.
Dr. Máriás Béla (drMáriás) lesz a vendége március 1-én (csütörtökön) a „Beszélgetések egy kiállításban” című rendezvénysorozatnak, a Közlekedési Múzeumban. A beszélgetés témája: Művészet és játék – „Játékszobám az Atom”. Az íróval tavaly megjelent könyvéről, a „Nem élhetek Milošević nélkül” című kötetről is beszélget a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum munkatársa,
Képes Gábor.

A beszélgetésnek a Közlekedési Múzeum „A szocializmus játékszerei” című kiállítása ad otthont, azon belül is a ’60-as évek stílusában berendezett szobabelső.

Az „Anettka lekési az űrhajót és megszakad a szíve”, a „Combino Brothers”, a „Joshi Bharat Edgar Degas műtermében”, a „Brezsnyev elvtárs 35 év várakozás után megkapja az első Trabantját”, valamint a mai világunk erkölcsiségét kifejező „Szent Bakács, a szalámi-tolvajok védelmezője”, illetve a „Kádár János a rendszerváltás éjszakáján imádkozik” című alkotás lesz látható a rapid kiállításon, mialatt drMáriással „A szocializmus játékszerei” kiállításban beszélget Képes Gábor muzeológus.

Csütörtök délután 4 órától a beszélgetés során vélhetően az is kiderül, hogy mi a kapcsolat a sertésszem, a spagetti és az egykori Jugoszlávia között, valamint drMáriás az író, zenész és képzőművész miért nem tud élni Milošević nélkül - ahogy nemrég megjelent önéletrajzi ihletésű kötetének címe sugallja…

A politika és az intimitás kapcsolatáról is tartott nagyszabású lakógyűlési hangulatot is idéző filozófiai csevejen vita lesz arról, hogy mi is a politika mint intimitás, valamint hogy mi is az intimitás mint politika, s vajon van-e a kettő között a mai világunkban határ, s mik az átjárás titkai.

A kiállítás és a beszélgetés időpontja:
2012. március 1., csütörtök, 16.00-16.45 között


A kiállítás és a beszélgetés helye:
Közlekedési Múzeum, Budapest XIV. kerület, Városliget, Városligeti krt. 11.


További információk az alkotóról:
www.drmarias.hu
www.facebook.com/tudosok
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés