bezár
 

art&design

2012. 02. 29.
Megkezdődött az alaszkai jégszobrász világbajnokság
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött a világ legnagyobb jégszobrász versenye, a World Ice Art Championship, amely évente több tízezer látogatót vonz az alaszkai Fairbanksbe.
A látványos rendezvényre a világ minden tájáról több mint hetven csapat érkezik, és a március 25-ig tartó, különböző kategóriákban zajló versenyeken száznál is több jégművész méri össze tudását - közölte a bajnokságot 23. alkalommal megszervező Ice Alaska a verseny honlapján (www.icealaska.com).

Az egy jégtömbön dolgozó jégszobrászok versenye kedden vette kezdetét. A mezőnyben külön értékelik az absztrakt és a realista műveket. A művészeknek hatvan óra áll a rendelkezésükre, hogy elkészítsék alkotásaikat. A verseny csütörtökön este 9 órakor fejeződik be. Ebben a kategóriában egyedül is lehet indulni, de kétfős csapatok is nevezhetnek.

Minden induló egy 150cm x 240cm x 90cm-es jégtömböt formálhat meg.
A több tömbös viadalon tíz óriási (120cm x 180cm x 90 cm nagyságú) jégtömbön dolgoznak a 2-4 fős csapatok. A mezőny vasárnap "áll rajthoz", és 132 óra áll a jégfaragók rendelkezésére a művek megalkotására.

Szerdától két héten át az amatőrök is szabadon kipróbálhatják képességeiket, és versenyen kívül formázhatnak meg egy-egy jégtömböt. Emellett ifjúsági csapatok is lehetőséget kapnak elképzeléseik jégbefaragására.

A jégtömböket a verseny új helyszínén, a New George Ice Parkban található tóból termelik ki - ismertette a honlap.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
art&design

Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá? Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá?
Ezek a legszebb éveink? – Pályakezdő perspektívák
art&design

Útmutató egy útvesztőhöz Útmutató egy útvesztőhöz
Ujházi Péter Labirint című kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés