bezár
 

art&design

2012. 03. 01.
Álomfejtés: Veréb Zsuzsa képei a Körönd Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Álomfejtés címmel egy mozgalmas álom-éberálom világ történéseit mutatja be új kiállításán Veréb Zsuzsa: az energikus alkotásairól ismert festőművész képei péntektől egy hónapon át láthatók a budapesti Körönd Galériában.
Veréb Zsuzsa művei nem sorolhatók egyetlen konkrét stílusirányzathoz sem, élénk színvilágukkal, sokszor meghatározhatatlan formavilágukkal mégis egyediek, jól felismerhetőek.

"Erőteljes érzések, hangulatok, vonalakká, ívekké materializálódva állandósulnak, a megállított idő egy darabkájának hiteles lenyomataként. A mozdulatlan kép, amelynek létrejöttét érzelmek kavalkádja instruálta, a megfelelő befogadóra találva ismét élettel telik meg. Ilyen ez a játék, amelynek alkotó és szemlélődő egyaránt részese" - fogalmazott a művész honlapján.

Veréb Zsuzsa festményeivel legutóbb egy éve találkozhatott a budapesti közönség. A Körönd Galériában ezúttal 30 kép látható tőle, az elmúlt egy év alkotótevékenységének esszenciái.

Az önálló tárlatot pénteken 18 órakor a VISART Művészeti Akadémia tanára, Brittnek Andrea nyitja meg. A kiállítás egy hónapon keresztül, április 2-ig ingyenesen látogatható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja
art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

A nagy „csiga” útvesztőjében A nagy „csiga” útvesztőjében
Szubjektív kiállítási körkép a New York-i Guggenheim Múzeumban
art&design

A Nap művelete A Nap művelete
Gondolatok Bolygó Bálint Fényalkímia című kiállítása kapcsán

Más művészeti ágakról

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés