bezár
 

art&design

2012. 03. 02.
Túra a gödöllői kastély kisegerének nyomában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gödöllői királyi kastély múzeumpedagógiai programjainak védjegye, egy 2010-ben megjelent korhű gyermekkönyv egér főszereplője, herceg Egérváry Elemér nyomába eredhetnek szombaton azok, akik elmennek a nemrég felújított barokk épületbe, hogy együtt ünnepeljék a képzeletbeli rágcsáló névnapját.
Az Elemér-túrán játékok, feladatok segítéségével pillanthatnak be a királyi család életébe A Herceg Egérváry Elemér naplója című kötet alapján a látogatók, miközben bejárják a kastélyt a sörpincétől a zeneteremig.

A túrák délelőtt 11 óra 10 perckor, illetve délután 13 óra 10 perckor indulnak, a programot elsősorban 5-12 éves gyermekeknek és szüleiknek ajánlják – tájékoztatta az MTI-t a kastély vezetése.

Elemér, a kékvérű egér alakját két évvel ezelőtt Faludi Ildikó muzeológus, illetve akkor 8 éves fia, Reményi Márton hívta életre; ők ketten írták meg a gazdagon illusztrált, nagy sikert arató könyvet is. A szakember közel egy évig kutatta, hogy mi minden játszódhatott le az 1870-es években a neves épület falai között, majd a legeseménydúsabb 1875-ös évet kiválasztva, kicsit a megelőző és az azt követő időszakból is csipegetve írta meg fiával, a társszerzővel a könyvet.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés