bezár
 

art&design

2012. 03. 05.
Rendszerváltás - Befejezetlen program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tranzit.hu – a Társadalomelméleti Kollégiummal együttműködésben – beszélgetés-sorozatot indít új helyszínén, a KIRÁLY102-ben.
A sorozat a művészeti szereplők nyilvánosságformálásban betöltött lehetséges szerepeire kérdez rá különböző országok, szakterületek és generációk képviselőinek párbeszédbe állításával. A szervezők egy olyan közösségi teret szeretnének létrehozni, ahol a kurátori tudást és a művészeti gondolkodást aktuális közügyek megvitatásának és közösségformáló tervek megfogalmazásának szolgálatába lehet állítani.
Sugár János: Gyorskultúra szórólap, 1985, hátoldal, papír, tus, ceruza, 21,5 x 30 cm
Az első évad témája a rendszerváltás, az értelmiség és a művészeti gondolkodás szerepe a '80-as évek ellenzéki-alternatív társadalmi mozgalmaiban a 2010-es évek fordulójának válságperspektívájából. A témafelvetés kerete egy hosszútávú nemzetközi együttműködés, mely során közép-európai partnerintézményekkel a posztkolonialista és posztkommunista diskurzusok feltáratlan összefüggéseit kutatják.

Az első beszélgetés témája az értelmiségi és ellenzéki szerep válsága és az alulról szerveződő kezdeményezések lehetőségei a rendszerváltás előtt és után. Szó lesz a disszidens pozíciókról, a Magyar Október Pártról, a Balázs Béla Stúdió pedagógiai programjáról, az Indigó Csoportról, a Gyorskultúráról, diákforradalmakról, a 4K-ról, kulturális politikai víziókról, a társadalomkutatás és az aktivizmus összefüggéseiről.

Az első alkalomra a KIRÁLY102-ben (Budapest, Király utca 102., 1. emelet) kerül sor 2012. március 12-én (hétfőn), 18:00-tól.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés