bezár
 

art&design

2012. 03. 08.
Vasútmodell-kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasútmodelleket állítanak ki péntektől három napon keresztül a Budapest XVI. kerületében lévő Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színházban.
A vasútmodell kiállításon három klub, illetve egyesület - a Magyarországi Vasútmodellezők Országos Egyesülete (MAVOE), a Veresegyházi Klub, a Nagyiccei Klub - és húsz kiállító több mint száz folyóméteres vasútvonala lesz látható a 240 fő befogadóképességű teremben - mondta el Szabó Csilla, az intézmény igazgatója az MTI-nek.

A vasútmodellek kedvelői több máig létező vasútvonal kicsinyített mását és a modellezők fantázia-szülte megoldásait láthatják. A MAVOE modellezői három önálló terepasztallal lesznek jelen, ők kifejezetten magyar modelleket mutatnak be gazdag fantázia tereppel és építményekkel.

A nagyicceiek egyik terepasztalukon a Pécsvárad és Diósjenő közötti vasútvonal kicsinyített mását építik meg. A Veresegyházi Klub két terepasztalt hoz a kiállításra, az egyiken látható lesz a Veresegyház-Vác vasútvonal mérethű, 1:87 kicsinyítésben, 1994-es állapotában.

A szervezők gondoltak a családokra is, őket a családi belépőn kívül két játszóház is várja, ahol a gyerekek a maguk építette modellházakat magukkal is vihetik - tette hozzá Szabó Csilla.

A kiállítást pénteken délután 2 órakor nyitják meg, és aznap este 7 óráig látogatható. A hét utolsó két napján a látogatók reggel 9 és este 7 óra között csodálhatják meg a modellezők fáradtságot nem kímélő munkáit.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés