bezár
 

art&design

2012. 03. 11.
Tavaszi tárlat és kulturális fesztivál Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A XXI. Tavaszi tárlat megnyitásával vasárnap hivatalosan is megkezdődött az idei Debreceni tavaszi fesztivál - jelentette be a Kölcsey központban tartott tárlatnyitón Somogyi Béla (Fidesz), a cívisváros kulturális alpolgármestere.
Elmondta, hogy az idén több kulturális intézmény, civil szervezet is bekapcsolódott a programok szervezésébe. Most első alkalommal rendezte meg például a tavaszi tárlatra az alkotásokat válogató zsűri - Aknai János festőművész, Balanyi Károly zománcművész és Györfi Sándor szobrászművész - munkáit bemutató kiállítást a magán Sesztina Galéria.

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy "a kultúra itthon van Debrecenben".

Példaértékűnek nevezte, ahogy a kultúra szinte minden ága, az irodalom, a képzőművészet, a zene, a film, a színház jelen van a városban, és az önkormányzat méltó kereteket biztosít ehhez évről évre.

"Debrecen a kultúra városa volt, és így lesz ezután is" - tette hozzá Halász János.

Fábián István, a Debreceni Egyetem (DE) rektora arról beszélt, hogy az 1912-ban alapított, 100 éves egyetem dolgozóival, hallgatóival, külföldi diákjaival van jelen a debreceni kulturális programokon.

Az április 11-ig nyitva tartó tavaszi tárlaton 47 alkotó csaknem 80 munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.

A tavaszi fesztivál programjában nevez hazai zenekarok és énekesek - Budapest Bár, Csík zenekar, Rúzsa Magdi - lépnek fel, de lesz Máté Péter emlékest a dzsesszkedvelőket pedig Wim Mertens francia zenész szórakoztatja.

A filmkedvelők díszeladáson tekinthetik meg Szabó István Oscar-díjas filmrendező Az ajtó című új filmjét a helyi Apolló moziban, a francia filmnapok keretében pedig hat filmet vetítenek a debreceni tavaszi fesztiválon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés