bezár
 

art&design

2012. 03. 12.
Mennyit keres az Uffizi-képtár igazgatója?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyilvánosságra hozta keresetét több ismert olasz múzeum igazgatója. Kiderült, hogy az, aki Botticelli festményeire vigyáz, kevesebbet érdemel mint egy olasz parlamenti alkalmazott.
Az olasz kormány minisztereinek és az állami vezetőknek a példáját követve az itáliai múzeumok vezetői is nyilvánosságra hozták fizetésüket. A minisztereknél a leggazdagabbnak, évi bruttó hétmillió eurós keresettel az ügyvédből lett igazságügymniniszter bizonyult.

A politikusok az átláthatóság jegyében tették, a múzeumigazgatók tiltakozásképpen, mivel jogtalannak érezték, hogy érdemeikben nem, de fizetésükben jelentősen lemaradnak a miniszterek mögött - számolt be az olasz sajtó a precedens nélküli kezdeményezésről.

Az olaszok így megtudták, hogy az ország egyik leglátogatottabb múzeumának, a firenzei Uffizi-képtárnak az igazgatója, Antonio Natali havonta nettó 1780 eurót keres. Egynegyedét kapja annak, amit az olasz parlament felsőházában dolgozó parlamenti szolga kap.

Az újságoknak küldött nyílt levelükben többek között a római Barberini-palota képtára, az Angyalvár, a Borghese-képtár igazgatója, valamint könyvtárak, levéltárak igazgatói közölték bérüket. Miért keres évi közel bruttó 550 ezer eurót az olasz büntetésvégrehajtási intézetek főigazgatója?

Ugyanekkora felelősség Giotto vagy Leonardo Da Vinci alkotásait őrizni - írták az újságok hozzátéve, hogy Franciaországban, Nagy Britanniában és még Spanyolországban is a jelentős múzeumok igazgatói évi bruttó ötven-hatvanezer euró között keresnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Ari Aster: Fehér éjszakák
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés