bezár
 

art&design

2012. 03. 12.
Befejeződőtt a tűzoltás Krasznahorkán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődött a kiállítási tárgyak elszállítása a krasznahorkai várból, miután a tűzoltóegységeknek sikerült stabilizálni a helyzetet hétfő délutánra.
Egész vasárnap éjjel készenlétben voltak a tűzoltók és a rendőrök a krasznahorkai várnál, melynek a falba épített elszenesedett fa részei a szombati tűzeset után az erős szélben újra felizzottak. A tűzoltás hétfőn délután két óra körül fejeződött be.

"A tüzet sikerült eloltani, a rozsnyói tűzoltóság egységei elvonultak a területről."- nyilatkozta Ján Egri, a rozsnyói kerületi tűzoltókapitányság vezetóje az MTI-nek. Hozzátette, hogy a rendőrség a várat és kornyékét még megfigyelés alatt tartja, de nem számolnak a tűzeset kiújulásával.

A homonnai tűzoltóság 10 tagja megkezdte a takarítási munkálatokat. Peter Bollo a krasznahorkaváraljai polgármester elmondása szerint megkezdődött a tárgyak számbavétele és azok elszállítása a helyszínről.

A kiállítás tárgyak várhatóan a kassai múzeumba kerülnek. A Szlovák Nemzeti Múzeum közleménye szerint megmenekült a kiállított tárgyak 90 százaléka. A vár szombat kora délután gyulladt ki. A rendőrség gyanúja szerint két gyerek cigarettázás közben felgyújtották a domboldalon a füvet, amelytől aztán - az erős szél segédletével - lángra kapott a vár teteje.

A tűzben leégett a vár teljes tetőszerkezete, a nemrég felújított gótikus palota, valamint súlyosan megrongálódott a harangtorony a benne található három haranggal.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés