bezár
 

art&design

2012. 03. 23.
Olaszország megmutatja legszebb műemlékeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatszázhetven ritkán látogatható olaszországi palota, templom, műemlék nyitja meg kapuit a hétvégén az Olasz Környezeti Alap (FAI) rendezte országos művészeti napokon.
1993 óta a FAI minden évben egyszer látogathatóvá teszi Itália legszebb épületeit. Idén mintegy háromszáz város csatlakozott rendkívüli kínálattal.

Rómában többek között a 16. századi Villa Madama palotája várja a látogatókat groteszk freskóival, amelyeket máskor lehetetlenség megcsodálni, mivel a villa az olasz miniszterelnöki hivatal tulajdona és diplomáciai fogadásokra szolgál.

Az olasz fővárosban szombat-vasárnap látogatható lesz a barokk építész Borromini tervezte oratórium és a Rómát övező vízvezetékek is.

Milánóban első alkalommal nyitja meg kapuit az olasz jegybank székháza, és látható lesz a pénzintézet birtokolta modern műgyűjtemény, többek között a szobrász Gio Pomodoro alkotásaival. Fel lehet keresni a Scala operaház díszlettárát is.

A piemonti Biellában a neves Cervo kalapgyár mutatja meg történelmi értékű üzemeit. Nápolyban a városháza épületében levő San Giacomo templom látható, Firenzében az Orsanmichele 14. századi temploma, Velencében pedig a város legrégebbi kulturális intézményeként ismert Ateneo Veneto.

A műemlékek ingyen látogathatók: idegenvezetést a FAI tagjai, önkéntesek és a helyi iskolák diákjai biztosítanak. Az utóbbi húsz évben hat és fél millió látogató vett részt a FAI művészeti napjain.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről

Más művészeti ágakról

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Nagy Zoltán: Szép csendben
irodalom

Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete, Athenaeum Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés