bezár
 

art&design

2012. 03. 23.
Olaszország megmutatja legszebb műemlékeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatszázhetven ritkán látogatható olaszországi palota, templom, műemlék nyitja meg kapuit a hétvégén az Olasz Környezeti Alap (FAI) rendezte országos művészeti napokon.
1993 óta a FAI minden évben egyszer látogathatóvá teszi Itália legszebb épületeit. Idén mintegy háromszáz város csatlakozott rendkívüli kínálattal.

Rómában többek között a 16. századi Villa Madama palotája várja a látogatókat groteszk freskóival, amelyeket máskor lehetetlenség megcsodálni, mivel a villa az olasz miniszterelnöki hivatal tulajdona és diplomáciai fogadásokra szolgál.

Az olasz fővárosban szombat-vasárnap látogatható lesz a barokk építész Borromini tervezte oratórium és a Rómát övező vízvezetékek is.

Milánóban első alkalommal nyitja meg kapuit az olasz jegybank székháza, és látható lesz a pénzintézet birtokolta modern műgyűjtemény, többek között a szobrász Gio Pomodoro alkotásaival. Fel lehet keresni a Scala operaház díszlettárát is.

A piemonti Biellában a neves Cervo kalapgyár mutatja meg történelmi értékű üzemeit. Nápolyban a városháza épületében levő San Giacomo templom látható, Firenzében az Orsanmichele 14. századi temploma, Velencében pedig a város legrégebbi kulturális intézményeként ismert Ateneo Veneto.

A műemlékek ingyen látogathatók: idegenvezetést a FAI tagjai, önkéntesek és a helyi iskolák diákjai biztosítanak. Az utóbbi húsz évben hat és fél millió látogató vett részt a FAI művészeti napjain.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban
art&design

Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá? Az ő bajuk – nekem mi közöm hozzá?
Ezek a legszebb éveink? – Pályakezdő perspektívák

Más művészeti ágakról

A HUBBY a B32 Galéria és Kultúrtér színháztermében
Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés