bezár
 

art&design

2012. 04. 12.
Fénytörés az Enigma Arts Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mezősi Eszter, üvegművész, az MKISZ és a Magyar Üvegművészeti Társaság tagja nyitja meg Krizsán Zoltán Fénytörés című üvegművészeti kiállítását 2012. április 20-án.
Krizsán Zoltán olyan független, kortárs, veresegyházi kötődésű festőművész, akinek exkluzív anyagát először láthatja a kistérségbeli nagyközönség az Enigma Arts Galériában. A fiatal művész mögött számos meghatározó egyéni és csoportos kiállítás áll (Fullerton Museum, Los Angeles, California, 2009; Falk Art Forum, Goldbach Galéria, Budapest, 2010), 2009-ben pedig elnyerte a nemzetközi Word Art Masters első díját.
Krizsán Zoltán
Különleges, "világjáró" festményei szürreális, éteri hangulatot árasztanak, melyekben furcsa, álomszerű lények, figurák dominálnak. Munkáin egyértelműen érezhető a művészi prekoncepció, melyet az alkotó a szubjektív "valóság" ábrázolásaként él meg, s ami az érzékelhető tartomány egyfajta kötöttségét jelenti, s a konvenciók, gravitáció nélküli megnyilvánulását érzékelteti. Festészetének ábrázolásmódja, megmunkálása egészen a chiaro-scurós Caravaggieszk időkig vezethető vissza, azonban technikai tudása, fordított pop-art szemlélete, kiemeli a kortársai közül és egyedi XXI. századi akcióművésszé avatja. Médiumaként hét évvel ezelőtt az üveget választotta, mely minden más anyagnál különbül bánik a fénnyel, s transzparenciájának köszönhetően festés után a térhatás és a színek intenzitása még fokozottabban alakítják ki a mű egyedi világát.

A Fénytörés című kiállítási anyag olyan összeállítást, válogatást mutat be Krizsán Zoltán üvegképeiből, melyben korábbi jelentős művei mellett a művész legújabb munkái is bemutatásra kerülnek. Ezek olyan fragmentális hatású alkotások, melyek a Word Trade Center "lebombázása" idején készült, nemrég előkerült fotó(k)ra, illetve magára az eseményre reflektálnak.

Megnyitó: 2012. április 20. (péntek), 19.00
Helyszín: 2112 Veresegyház, Fő u. 39.


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés