bezár
 

art&design

2012. 04. 16.
Franciakártyán a bűnözők fényképei Kínában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötvenezer paklit osztanak ki Kuangcsou kínai városban abból a kártyából, amelynek lapjairól a legkeresettebb kínai bűnözők fényképei köszönnek vissza.
Első ránézésre némiképp ijesztően hat az 54 legkeresettebb kínai bűnöző arcképével illusztrált franciakártya-csomag.

A kártyalapokon a fotókon túl a bűnözők neve, magasságuk, születési helyük és tettük felsorolása is megtalálható, a kézre kerítésben való segítségért járó összeggel és a bejelentések fogadására szolgáló telefonszámmal együtt.

Az egyik jokeren például egy négyrendbeli rablással és gyilkossággal vádolt férfi szerepel, akiért a hatóságok a havi átlagbér csaknem százszorosát, 300 ezer jüan (forint) jutalmat tűztek ki.

A speciális kártyákból ötvenezer paklit a dél-kelet-kínai Kuangcsou (Guangzhou) városában osztanak szét, többségüket a migráns munkások által lakott kerületekben. A hatóság számít a lakosság éberségére, és eredményeket remél a bűnözők elfogásában - írja a sina.com internetes hírportál.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az ország más területein kerül-e sor hasonló akcióra. A portál szerint a lakosok vegyes érzelmekkel fogadták az eddig kiosztott paklikat. Egyesek szerint a bűnözők fényképe a játék örömét veszi el, és nyomasztó hangulatot teremt, mások viszont ugyanakkor a lehetőséget látják benne.

"Nem baj az, ha ismerem a legkeresettebb bűnözők arcát, egy nap akár még jutalmat is kaphatok a rendőrök munkájának segítéséért" - nyilatkozta egy férfi a sina.com-nak. Nem ez az első ilyen akció Kínában.

Hat évvel ezelőtt a kelet-kínai Csengcsouban (Zhengzhou) hasonló módon 16 bűnöző képét nyomták kártyákra, melyeket később a városi vasútállomásokon osztottak szét. Az amerikai hadsereg 2003-ban az iraki háborúban Szaddám Husszein egykori diktátor kormányának legkeresettebb tagjait nyomtatta játékkártyákra.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés