bezár
 

art&design

2012. 04. 16.
Eredeti Tiziano a másolatnak hitt festmény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Évtizedeken keresztül másolatnak vélték a művészettörténészek azt a reneszánsz férfi portrét, amelyről most megállapították, hogy egy eredeti Tiziano-festmény az 1520-as évekből.
A festményt, amelyet az elmúlt években megtisztítottak, alaposan restauráltak, korábban Tiziano nyomán készült 16. századi másolatnak tartották, és ezért nem kapott fő helyet a londoni National Gallery kiállítótermeiben.

A galéria a hét végén rövid nyilatkozatban megerősítette, hogy az alkotást "felminősítették és a 16. századi Velence legnagyobb festőjének tulajdonítják".

"Úgy gondoljuk ő festette a művet az 1520-as években... Sok teremben megfordult, mielőtt 1924-ben a galéria gyűjteményében került" - közölte az intézmény szóvivője, aki később ígért hivatalos tájékoztatást a részletekről.
A festmény azonban már elfoglalta méltó helyét a galériában.

A 12. teremben a gyűjtemény két ékköve: Tiziano Bacchus és Ariadne és Palma Vecchio, Egy költő portréja című alkotásai mellett.

A Tizianónak tulajdonított férfi portré Ludwig Mond kémikus, az Imperial Chemical Industries cég alapítójának gyűjteménye részeként került a galériába. A galéria reneszánsz festményeinek számos értékes darabja érkezett a gyűjteménnyel, köztük Raffaello Keresztre feszítés című munkája - olvasható a The Independent brit napilap online kiadásában.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés