bezár
 

art&design

2012. 04. 18.
Ingyenesen látogathatóak szerdán a múzeumok Moszkvában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az orosz történelmi és kulturális örökség napján ingyenesen látogathatóak és hosszabb ideig tartanak nyitva a moszkvai múzeumok. Szerdán több mint 1000 program közül válogathatnak a 322 múzeumban, képtárban az orosz főváros lakói és az oda érkezők.
Az idén 12 újabb intézmény csatlakozott az akcióhoz, közöttük az ikonmúzeum, a kriminalisztikai és a bútorgyűjtemény. Kinyitja kapuit a látogatók előtt a kormány épülete és ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők a történelmi Kremlt is.

A híres elnöki díszőrség kivételesen szintén felvonul a történelmi és kulturális örökség napján. Egyébként szombatonként parádézik a Kreml udvarán.

Szergej Kapkov, az orosz főváros kulturális osztályvezetője elmondta, hogy tavaly ilyenkor 30 ezren választották a Kreml megtekintését és összesen 1 millió 200 ezren látogattak el a különböző a rendezvényekre.

Ebben az évben a műemlék-épületekben lévő nagykövetségek, így a francia, a dán, a ciprusi diplomáciai képviseletek is megnyitják kapuikat a látogatók előtt Moszkvában.

A történelmi és kulturális örökség napi akció további különlegessége, hogy ezen a napon, április 18-án 18 órakor az orosz kulturális élet 18 híressége mutatja be Moszkva történelmi nevezetességeit.

A sztár idegenvezetőkkel nemcsak a belváros érdekességeit, hanem a Vörös Október csokoládégyárat és a Zil gyárat is megnézhetik az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés