bezár
 

art&design

2012. 04. 20.
Porcelán-kiállítással kezdődik az évad a dunaföldvári várban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Porcelán-kiállítással kezdődik szombaton az idei kulturális évad a dunaföldvári várban, ahol képzőművészeti bemutatókkal, könnyűzenei koncertekkel, tánc- és szabadtéri színházi előadásokkal is várják a közönséget.
Első alkalommal a vár fafaragó galériájában június 17-ig látható kiállításon a Duna-parti város lakóinak porcelángyűjteményeit tárják az érdeklődők elé hangulatos enteriőrrel - mondta Pataki Dezső, a dunaföldvári művelődési ház igazgatója az MTI-nek.

A tárlathoz kapcsolódva játszóházat is rendeznek, ahol Kiss Éva iparművész és Bakos András grafikus segítségével porcelánmintákat festhetnek a gyerekek, és az alkalomból ingyenesen látogathatók a vár állandó kiállításai.

A szombati szezonnyitón ismertetik az idei programokat. Pataki Dezső elmondta: arra törekedtek, hogy a helyi közönségnek és a Dunaföldvárra érkező turistáknak egyaránt érdekes legyen a kulturális kínálat, valamint a programok kötődjenek az országos és nemzetközi múzeumi napokhoz.

A vár májustól októberig tizennégy rendezvényből álló sorozatot tervez. A következő, május 4-én nyíló kiállításon Stekly Zsuzsa bonyhádi tűzzománcművész mutatkozik be, a múzeumok éjszakáján Matyasi Gábor fotóművész alkotásaiból rendeznek bemutatót, egy másik tárlat pedig a Duna-Tisza köze népművészetéből nyújt ízelítőt. Májusban a dél-dunántúli várakhoz kapcsolódó történelmi gyermeknapon törökzenével, megújuló hőspróbával és játszóházzal várják a családokat.

Júniusban és júliusban a Földvári Nyár keretében három alkalommal rendeznek szabadtéri színházi előadásokat, koncertet, augusztusban pedig táncszínházi produkciót visz színre a dunaföldvári Ördögszekér táncegyüttes, amely helyi történetet, a fekete kötény legendáját feldolgozó Mátkatánc című darabját mutatja be.

Június 23-án, a múzeumok éjszakáján a Johnny Biglip Blues Band, szeptemberben a Quimby játszik a dunaföldvári vár színpadán.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés