bezár
 

art&design

2012. 04. 25.
Felújították a Sághegyi Múzeumot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Duplájára növekedett a celldömölki Sághegy Múzeum kiállítótere egy több mint hetven millió forint értékű felújításnak köszönhetően - mondta el az MTI érdeklődésére szerdán Markovics Tibor, a Sághegyi Tájvédelmi Körzetet és benne a múzeumot is gondozó Őrségi Nemzeti Park igazgatója.
Az 1970-es években egy sághegyi bányaépületben, transzformátorházban létesített múzeumban a hegy természeti világát, hely- és kultúrtörténetét bemutató kiállítás látható. A kiállításon bronzkori emlékeket, a szőlőművelés és a bazaltbányászat eszközeit is megtekinthetik az érdeklődők - mondta.

A felújítást követően is a korábbi kiállítás anyagára támaszkodnak, de interaktívabb bemutatásukhoz egy galéria ráépítésével most már tágasabb hely áll rendelkezésre, a kiállítóhely duplájára bővült - fűzte hozzá Markovics Tibor.

Elmondta, hogy a felújításhoz szükséges pénzt egy nagyobb projekthez kapcsolódva pályázaton nyerték el. A celldömölki önkormányzattal közösen pályáztak és több mint 400 millió forint európai uniós támogatást nyertek el az úgynevezett Kemenes Vulkánpark projekt megvalósítására, ennek első eleme a szerdán átadott Sághegyi Múzeum, valamint a mellette kiépített kőpark és játszótér is.

Fehér László, Celldömölk polgármestere az MTI-nek elmondta: a Kemenes Vulkánpark építése már megkezdődött, az év végéig várhatóan befejeződik, de átadása a kivitelező kiválasztásának nehézségei, bizonyos csúszások miatt várhatóan csak jövő év tavaszán lesz.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

irodalom

Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir
Interjú a FOMO című film rendezőjével, Hartung Attilával
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés