bezár
 

art&design

2012. 04. 30.
Széttört álmok a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Széttört álmok címmel szcenírozott koncertet ad a Syrius zenekar dalai nyomán a Zappa - Syrius Emlékzenekar, a Szegedi Kortárs Balett és a zene képpé formálásával kísérletező Aximmetry 2012. május 25-én (pénteken) 19:00-kor a Művészetek Palotájában.
A Széttört álmok című előadásban a legendás Syrius együttes ma már klasszikusnak számító zenéje 21. századi hangszerelésben, a Magyar Frank Zappa Emlékzenekar tolmácsolásában, olyan sztárok  közreműködésével hangzik el, mint Török Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Tátrai Tibor és a Syrius zenekar egykori billentyűse, Pataki László.

A nemzetközileg elismert Szegedi Kortárs Balett a kortárs tánc nyelvén fogalmazza újra a zenei gondolatokat, és mindehhez járul egy friss hazai innováció, az Aximmetry lenyűgöző látványvilága, mely új dimenziókat nyit a zene képpé formálásában. E három összetevő teljesen egyedi színpadi nyelvet eredményez, mely a nosztalgiázni vágyókon kívül a modern művészetek rajongóihoz, és a 3D-grafikák világában élő fiatalokhoz is szól.

A Syriust Baronits Zsolt alapította, a legendás formáció 1970 februárjában mutatkozott be a közönségnek, aki az addigi, gitáron alapuló zenékhez képest valami egészen újat hallhatott. A Syrius-koncertek az örömzene, a fantasztikus hangszerszólók, a nagyszerű közbeszövegelések, az irónia, a költészet keveredései voltak: komolyság és humor egységben élt a zenekar világában. Az emlékkoncerten a Syrius együttes szerzeményei olyan színpadi formát kapnak, melyben egyszerre van jelen egy klasszikus értelemben vett koncert, egy látványszínházi show és egy kortárs táncszínházi előadás.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Biró Vivien --


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

színház

Megtisztulás elvitelre Megtisztulás elvitelre
Ábel Stella Psyché-interpretációja. Monodráma, ami szó szerint a székhez szegez
Todd Phillips: Joker
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében
Voicingers workshopok Budapesten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés