bezár
 

art&design

2012. 05. 04.
Sikeres képzőművészeti képzéssorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 250 alkalommal hozzávetőleg 3500 egri diáknak tartott képzőművészeti képzést az elmúlt egy évben az Eger kulturális intézményeit üzemeltető Művészetek Háza (MH) Eger Nonprofit Kft. az Európai Unió támogatásával - tájékoztatta pénteken az MTI-t a MH programszervezője.
Az Új Széchenyi Terv 34 millió forintos pályázati támogatása nyomán megvalósított projekt célja a középiskolás diákok művészetek iránti nyitottságának kialakítása, múzeumlátogató közönség nevelése, illetve képző- és iparművészeti technikák oktatása volt - közölte Szőke Csilla.

Elmondta: a programban részt vevő középiskolások a Zsinagóga Galéria kiállításaira és a Kepes György műveit bemutató gyűjteményre épített előadásokon, múzeumpedagógiai foglalkozásokon ismerkedtek meg elsősorban a XX. századi magyar képzőművészettel.

Hangsúlyozta, hogy Eger legnagyobb képzőművészeti kiállító helyének a Zsinagóga Galériának a tematikus kiállításaira építve komplex képzőművészeti programot dolgozott ki a Művészetek Háza, melynek célja a 20. századi és a kortárs magyar képzőművészet oktatással egybekötött élményszerű bemutatása.

Az intézmény a lehető legszélesebben körben bevonta a program megvalósításába a társművészeteket és a tudományos kutató műhelyeket a témák feldolgozásába.

A programsorozat keretében nemcsak elméleti, hanem gyakorlati ismereteket is szerezhettek a diákok. Alkotóműhelyekben, szaktanárok, művésztanárok irányításával próbálhatták ki a különböző képzőművészeti technikákat.

Az így elkészült műveket egy, a Pásztörvölgyi Gimnáziumban berendezett kiállításon is bemutatták - mondta Szőke Csilla.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés