bezár
 

art&design

2012. 05. 18.
II. János Pál pápa egész alakos szobra Makón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felszentelték II. János Pál pápa egész alakos szobrát pénteken a makói Szent István király templomban.
A szobor lengyel mesteremberek munkája, amely a makói katolikus közösség plébánosa, Czank Gábor kezdeményezésére kerül a templomba, II. János Pál születésének 92. évfordulójára.

Az alkotás a tavaly boldoggá avatott katolikus egyházfőt teljes alakban ábrázolja: a pápa egyik kezében pásztorbotot fog, másikkal áldást oszt a híveknek.

A szoborszentelés alkalmából a templom oldaltermében kiállítás nyílt Magyaros Rita M. Veronika iskolanővér II. János Pálról szóló magángyűjteményéből.

A tárlat legértékesebb darabja egy ruha-ereklye, amely abból a reverendából származik, melyet a pápa, az ellene elkövetett 1981-es merényletkor viselt. A ruhadarabot a katolikus egyházfő személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros őrizte meg, darabjait ereklyeként tisztelik.

A június közepéig tartó kiállítás látogatói azt a levelet is olvashatják, amelyet a pápa a gyűjtemény tulajdonosának, Veronika nővérnek írt, köszönetképpen jókívánságaiért.

A Boldogasszony Iskolanővér II. János Pál halálától, 2005-től rendszerezi a pápáról megjelent írásokat, újságokat. Gyűjteménye jelentős, a szöveges anyagokon kívül képeket és fotókat is tartalmaz, valamint a Szentatya enciklikáit és könyveit is magába foglalja.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés