bezár
 

art&design

2012. 05. 19.
Sokan licitáltak az Arte Galéria árverésén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Perlrott Csaba Vilmos színes kréta-szén technikájú kis rajza érte el a legmagasabb leütést az Arte Galéria szombati grafikai árverésén.
A finom, érzéki, ülő aktot 48 ezerről indították és 220 ezer forinton ütötték le. A művésznek manapság reneszánsza van, általában magas áron kelnek el festményei, grafikái, nemrégiben például a Virág Judit Galéria árverésén 50 millió forintra ment fel egy fauve festménye.

Sokan licitáltak Ámos Imre 1940-es akvarelljére is, amely egy (minden bizonnyal szentendrei) parkban álló Szent Flórián-szobrot ábrázol. A művész felesége, Anna Margit által hitelesített kis lapot 95 ezer forinton hirdették meg, és 130 ezerért kelt el.

Egy mindeddig lappangó, az életmű-katalógusban is nyilvántartott Derkovits Gyula akvarell-tusrajzért 95 ezer forintot adtak. Tichy Kálmán tenyérnyi akvarell-ceruzarajza, a Havas háztető gyönyörű, korabeli szecessziós keretben 60 ezer forintra duplázott. Klie Zoltán egy-egy akvarellje 42 ezer és 44 ezer forintot ért meg valakinek. Róna Emytől, akinek többnyire meseillusztrációi forognak a piacon, most egy önálló munkát, a Madonnák című temperát kínálták, amely 18 ezer indulva 42 ezer forintig jutott. Tóth Menyhért ritkaságnak számító Fej című rajzáért megadták a 60 ezer forintot. Lossonczy Tamás derűs akvarelljéért 44 ezer, El Kazovszkij tus-akvarell technikájú, izzóan színes csendéletért 80 ezer forintig folyt a licit.

Jól mentek a sokszorosított grafikák is. Az életmű-atalógusban is jegyzett Tükör című, szignált Kondor Béla-rézkarc 34 ezer forintos indulásról 55 ezerig maradt versenyben. Gross Arnoldtól két szignált, akvarellel színezett rézkarcot vettek meg emelt áron. Az ajándékozó sorokat tartalmazó Amsterdam csaknem ötszörösén, 60 ezer forintért kelt el. A Jád völgye 14 ezer forintról 26 ezerre jutott. A kikiáltási ár több mint dupláját, 38 ezer forintot adtak Helbig Ferenc Kilátás a műteremablakból című szignált, színes litográfiájáért. A9 című album az 1960-as évek hazai művészeinek rajzaival 42 ezer forintra ötszörözött. A Gyűjtő 1913-as különszáma Franz Bayros erotikus rajzaival pedig 3200 forintról 22 ezerre ment fel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Jon Watts: Pókember: Idegeben
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés