bezár
 

art&design

2012. 05. 25.
Crosstalk Video Art Festival 2012
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a video- és médiaművészet legaktuálisabb trendjeire fókuszáló nemzetközi Crosstalk Video Art Festivalt 2012. június 7-10. között.
Az idei rendezvényre több mint háromszáz pályázati munkából válogatott a négytagú zsűri – Allan Siegel, Eike, Sugár János és Német Szilvi –, melyek közül a legeredetibb felvételek a vetítési program törzsanyagában futnak majd a négy napban. A folyamatosan játszott videók mellett szakmai beszélgetések és előadások, valamint VJ program várja az újmédiás képalkotás iránt érdeklődőket. A hazai pályán alkotó művészek és teoretikusok mellett a 2012-es program külföldi meghívottja az osztrák Medienwerkstatt Wien és a sixpackFilm projektvezetői és médiaművészei, valamint a Chimera project.
Crosstalk Video Art Festival
A 2008 óta megrendezett esemény évről évre új belvárosi helyszínt választ. Idén az ifjúsági szubkultúra kiemelt városszövetében, a VII. kerületi Gozsdu 'C' udvar 500m2-es pincéjét veszi használatra a tematikus vetítőblokkok lejátszására. Ebben az évben körülbelül 120 pályázótól érkezett be anyag postai úton a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékére és további 150 jelentkező adott be online feltöltéssel gyakran egynél több munkát a fesztivál felhívásra.

A nyílt pályáztatási struktúra lehetővé teszi, hogy mind a technikai mind a tematikai oldalról egy széles spektrumú válogatás alakuljon ki, melyben a világ bármely pontján digitális felvevőkészülékkel vagy számítógépes manipulációval készült videófájlok hozzáférhetők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Ari Aster: Fehér éjszakák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés